Pizza cu carnati de casa si branza de capra!
Ingrediente pentru trei tavi de pizza!
-1 kg.faina de grau;
-50 gr.drojdie;
-700 ml.apa calduta;
-1 praf de sare;
-600 gr.carnati de casa afumati;
-500 gr.ceafa afumata de tara;
-12 oua;
-1 kg.ciuperci,am folosit iutari;
-1 gogosar mare rosu;
-3 rosii;
-500 gr.branza de capra sarata;
-600 gr.pasta de tomate de casa;
-ketchup dulce si picant.
Pregatirea aluatului:
-Se pune drojdia intr-un castronel,se aduga putina sare,putina apa calduta si se inmoaie bine drojdia.
-Se pune faina de grau intr-un vas si peste ea se adauga drojdia inmuiata.Se framanta un aluat nu prea moale,nu prea tare,acest aluat se va lucra cu ajutorul mainilor.Dupa framantare,se pune prosop peste vas si sa lasa circa o ora sa se odihneasca.
-Se imparte aluatul in trei parti aproximativ egale.
-Se taie carnatii de casa in felii cat se poate de subtiri,nu se vor putea taia prea subtiri deoarece carnatii de casa au alta consistenta.
-Se taie ceafa in bucatele mici.
-Se taie gogosarul si rosiile in felii.
-Iutarii sunt curatati,fierti,tocati si luati din congelator.
-Se mixeaza cate 4 oua pentru fiecare tava de pizza.
-Se pune hartie de copt in tava,se ung mainile cu ulei din belsug si se intinde 1/3 din aluat in tava doar cu ajutorul mainilor,apoi se aseaza felii de carnati,bucatele de ceafa,felii de iutari,branza de capra rasa,cateva linguri de pasta de tomate de casa,felii de gogosari,felii de rosii si la final se toarna 4 oua mixate.Se da tava la cuptorul incalzit pentru circa 40 minute sau depinde de cuptorul fiecaruia.Cand este gata se orneaza cu ketchup dulce sau picant,dupa preferinte si se serveste.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la ceva absolut natural si delicios!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu