Tocanita de gogonele si gogosari!
Ingrediente:
-1 kg.gogonele,(patlagele verzi);
-1 kg.rosii;
-3 kg.gogosari;
-50 ml.ulei;
-1 lingura sare;
-6 cepe potrivite;
-1 lingurita oregano;
-1 varf de cutit de piper macinat.
Mod de preparare:
-Se curata ceapa,se toaca si se prajeste pana devine aurie.
-Se coc gogosarii,se curata de cotoare,pielita si seminte,se clatesc si se pun la scurs.
-Se feliaza gogonelele si rosiile si se pun peste ceapa prajita,cand gogonelele sunt fierte se adauga gogosarii,sarea,piperul,oregano si se lasa sa fiarba pana mai scade putin surplusul de lichid si gusturile se patrund si se intrepatrund.Se serveste cu mamaliguta calda dar se poate servi si rece,gustul este unul deosebit.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafarcarne.Ca de obicei va invit la masa la Daniel,el ne incanta papilele gustative cu un meniu pentru o zi intreaga!
Tocanita rimeaza cu Lutiţă :)
RăspundețiȘtergereNu știu acest cuvânt,este un regionalism din zona ta?
ȘtergereFoarte delicioasa!!!
RăspundețiȘtergere