miercuri, 1 septembrie 2021

Focaccia cu masline verzi!

 

 

  Focaccia cu masline verzi! 


  Ingrediente:

  -1 kg.faina de grau;

  -1 lingurita sare;

  -1 cub drojdie;

  -100 ml.ulei;

  -100 gr.masline verzi;

  -700 ml.apa calduta.

  Mod de preparare:

  Se pune faina de grau intr-un vas.

  Se pune drojdia intr-un castronel,sarea,putina apa si se inmoaie drojdia,dupa care se toarna peste faina de grau.Se incepe framantarea si din cand in cand se mai adauga apa calduta.Mai spre final se adauga ulei putin cate putin si se continua framantarea pana cand aluatul se dezlipeste  de pe vas.Aluatul trebuie sa iasa molcut,cam ca aluatul de cozonac.Se lasa aluatul pret de jumatae de ora sa se odihneasca.

  -In tava de la aragaz se pune hartie de copt,se ung mainile cu ulei si se intinde aluatul in tava.Se presoara masline verzi in felii fine.Se da tava la cuptorul incalzit pentru circa 30 minute.Focaccia se va rumeni doar pe partea aflata in tava,cea exterioara nu se va rumeni deoarece nu este unsa cu ou si nici ou nu are in ea,este o reteta de post. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu