joi, 9 septembrie 2021

Dovlecei cu carne tocata la cuptor!

 

 

  Dovlecei cu carne tocata la cuptor! 


  Ingrediente:

  -1 dovlecel;

  -1 kg.carne tocata de porc;

  -4 cepe potrivite;

  -9 oua;

  -1 felie de branza de capra;

  -50 ml.ulei;

  -3 linguri bulion de gogosari;

  -1 rosie;

  -1 lingurita de sare;

  -1 varf de cutit de piper macinat;

  -1 varf de cutit de boia de ardei iute;

  -1 lingurita oregano;

  -1 lingurita rozmarin;

  -1 lingurita boia de ardei dulce.

  Mod de preparare:

  -Se curata ceapa si se pune la prajit in putin ulei.Se prajeste pana devine aurie.

  -Se pune peste ceapa prajita carnea tocata si se lasa sa se prajesca pret de cateva minute,cat sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile,dupa care se opreste focul. 

  -Se da dovlecelul prin razatoarea mare,fara seminte,se pune intr-un strecurator,se lasa pret de cateva minute sa se scurga lichidul din el.

  -Intr-un castron se pun ouale,sarea,condimentele si se mixeaza pret de cateva minute.

  -Intr-un vas se pune carnea tocata prajita,dovlecelul,branza data prin razatoarea mare,ouale mixate cu condimente si sare,bulionul de gogosari si se omogenizeaza compozitia.

  -Se pune hartie de copt intr-o tava si se toarna compozitia in tava, se orneaza cu felii de rosii si se da tava la cuptor pentru circa o ora sau pana cand mancarea este fiarta.Se verifica cu o scobitoare,daca scobitoarea intra usor in mancare este semn ca este gata.Se opreste focul,se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca.Asa isi va mentine forma tavii si se portioneaza foarte usor.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un deliciu culinar!












 

 

 


 

 

 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu