miercuri, 1 septembrie 2021

Fasole galbena cu pasta de tomate-reteta de post!

 

  Fasole galbena cu pasta de tomate-reteta de post! 


  Ingrediente:

  -2 kg.fasole galbena,la mine li se zic pastai;

  -4 cepe mari;

  -50 ml.ulei;

  -2 capatani de usturoi;

  -4 linguri pasta de tomate de casa;

  -1 lingura sare.

  Mod de preparare:

  -Se curata fasolea de codite si se clateste.

  -Se curata ceapa,se toaca si se prajeste in ulei pana cand devine aurie.

  -Se toarna fasolea peste ceapa prajita,se aduga 1 litru de apa,o lingura de sare si cateii de usturoi de la o capatana.Se pune capac si se fierbe la foc iute.Fasolea se va fierbe foarte repede.Cand totul este fiert se adauga pasta de tomate si se mai fierbe circa 10 minute.Se opreste focul si se adauga cateii de usturoi,zdrobiti de la alta capatana,se pune capacul si se lasa circa 10 minute sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile,dupa care se serveste cu mamaliguta sau in cazul meu cu o focaccia cu masline verzi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.Ca de obicei va invit la masa la Daniel,el ne incanta papilele gustative cu un meniu pentru o zi intreaga.




 


Un comentariu: