joi, 4 martie 2021

Tarta cu compot de gutui!

 

 

  Tarta cu compot de gutui! 


  Ingrediente pentru blat:

  -3 oua,

  -3 linguri faina de grau cu praf de copt;

  -3 linguri zahar;

  -30 gr.unt,grasime 30%;

  -1 plic zahar vanilat;

  -1 praf de sare.

  Ingrediente pentru umplutura:

  -bucatelele de gutui de la un borcan de circa 2 litri;

  -700 ml.sirop de la compotul de gutui;

  -3 linguri amidon alimentar.

  Ingrediente pentru ornare:

  -300 gr.smantana,grasime 30%;

  -3 linguri zahar.

  Mod de preparare pentru blat:

  -Se pun la robot,untul,zaharul,zaharul vanilat,se mixeaza la viteza mare pana se omogenizeaza,apoi se adauga ouale,se mai mixeaza putin,se adauga faina de grau,putina sare si se mixeaza la viteza mica pret de cateva minute.

  -Se toarna compozitia intr-o tava detasabila in care s-a pus hartie de copt si se da tava la cuptor pentru circa 25 minute,la foc potrivit,la cuptorul deja incalzit.Cand este gata se opreste focul,se scoate tava din cuptor si se lasa pe aragaz sa se racoreasca.Se lasa foaia de blat in tava.

  Mod de preparare pentru crema:

  -Se pune intr-o craticioara bucatelele de gutui de la compot,se adauga circa 500 ml.sirop de la compot si se lasa la foc mic.Deoarece bucatelele de gutui sunt fierte nu mai este nevoie sa fiarba.

  -Intr-un vas se pune 200 ml.sirop de la compotul de gutui,trei linguri mari de amidon,se omogenizeaza si se toarna in craticioara peste compotul de gutui,se lasa sa fiarba la foc mic pret de cateva minute,pana cand se ingroasa putin,apoi se da la rece.Cand se racoreste putin,se umezeste foaia de blat cu putin sirop de la compot si se toarna compozitia in tava peste blat,se aranjeaza putin si se da tava la frigider pentru circa 3 ore.

  Mod de preparare pentru frisca:

  -Se pune la robot smantana,zaharul,se mixeaza pret de cateva minute dupa care se pune in posh si se orneaza tarta.Se poate servi imediat.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.Ca de obicei va invit la masa la Daniel,el ne incanta papilele gustative cu multe bunatati.


















Un comentariu: