miercuri, 3 iunie 2020

Cartofi noi in unt!



  Cartofi noi in unt!

  Ingrediente:
  -2 kg.cartofi noi,micuti;
  -200 gr.unt;
  -2 legaturi de ceapa verde;
  -1 legatura usturoi verde;
  -1 legatura marar;
  -1 lingurita sare.
  Mod de preparare:
  -Se toaca ceapa si usturoiul si se pun la prajit in unt.Se lasa pret de cinci minute la prajit dupa care se adauga cartofii si pret de cateva minute se lasa sa fiarba doar in unt.Se tot amesteca usor sa capete toti gust de unt dupa care se adauga in jur de 200 ml.apa,sare,se pune capac si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa 20-25 minute sau pana se evapora apa.Din cand in cand se mai intorc cartofii cu o spatula.Cand intra furculita in ei este semn ca sunt facuti.Pentru cei care doresc pot lasa sa se rumeneasca dar sunt gustosi si asa fara sa fie rumeni.
 Se presoasra marar verde,tocat marunt si se pot servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
 Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si daca la barabule (cartofi),nu va inghesuiti atunci va invit la Daniel la masa,el ne aduce un meniu complet ca de fiecare data!






Un comentariu:

  1. Completeaza de minune meniul meu de azi, in care n-am avut cartofi deloc :) Pofta buna!

    RăspundețiȘtergere