luni, 1 octombrie 2018

Taci si inghite



   Taci si inghite :)

   "Taci si inghite" este o vorba pe care o spun eu celor dragi mie atunci cand fac mofturi la masa,atunci cand imi reproseaza ca nu e buna mancarea,ca ar mai trebui sare,sau zahar sau e prea cruda sau prea fiarta.Eu fac mancare fara sa o gust,stiu cat,cand si cum sa le potrivesc din ochi si daca nu le place atunci sa isi faca singuri sau sa manance la restaurant,eu sunt la fel de egala ca si ei si cred ca orice femeie trebuie sa se respecte si cand li se face observatie ca nu e buna mancarea sa le zica "taci si inghite".
   Ingrediente pentru mamaliguta:
   -1 l.lapte dulce,
   -200 gr.smatana,
   -1 lingurita sare,
   -250 gr.malai.
   Ingrediente pentru Taci si inghite:
   -240 gr.sunculita crud uscata,
   -6 oua,
   -300 gr.branza sarata de oaie,
   -300 gr.cascaval afumat produs in Romania.
   Se serveste alaturi de smantana.
   Mod de preparare pentru mamaliguta:
   -Intr-un tuci se pune 1 l.de lapte dulce,200 gr.smantana dulce,sare si o lingura malai,se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,amestecand mereu cu telul pana se obtine o mamaliguta suficient de tare,este bine sa nu fie prea tare sa se poata modela cu lingura.
  Mod de preparare pentru Taci si inghite:
  -Se ia o tava cu fund detasabil si se orneaza tava cu felii de sunculita,asa cat sa cuprinda toata tava si sa iasa chiar putin feliile din tava,se pune un strat de mamaliguta ce se intinde cu lingura,se presoara branza data prin razatoare,cascaval dat prin razatoare si se  trece la pasul uramator,adica se mai intinde un strat de mamaliguta,se pune iarasi branza si cascaval si iarasi un strat de mamaliguta.Se ia cu o lingura mamaliguta din ultima foaie si in locul ei se pune cate o felie de sunculita crud uscata si cate un ou,daca oul este prea mare se mai renunta la putin albus.Se da tava la cuptor la foc mare pentru circa 30 minute sau pana cand ouale sunt facute si sunculita se rumeneste usor.Se scoate tava din cuptor,se portioneaza si se serveste simpla sau cu smantana,depinde de gust si preferinte.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!














18 comentarii:

  1. DUMITRASCU LACRAMIOARA1 octombrie 2018 la 04:53

    da arata delicios!!!!sigur la masa nu vorbesti cand vezi asa bunatate!deci ramane sa ....inghit ..in sec!!!!uf....sigur e bunnnnnn!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mama, la ce foame am pe mine, asta imi mai lipsea, sa admir poze cu taci si inghite al tau. Sa stii ca nu am mancat asa ceva de mai bine de 2 ani, dar zau ca maine ma mobilizez si fac, ca ii place si sotului siguuuur!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pare o reteta delicioasa! O sa o incerc si eu cu siguranta. Multumim pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu ma omor dupa mamaliga, dar aceasta combinatie... mvaaaiii, cum arata! Ce pofta mi-ai facut! ��

    RăspundețiȘtergere
  5. Am inghitit pana nu am mai putut. Pe vremuri mai faceam si eu aceasta mamaliga cu carnati de obicei, branza si oua. Reteta ta e mult mai elaborata, demna de un Master chef

    RăspundețiȘtergere
  6. tac!... si inghit... ce sa fac? imi place cum arata si mi-e si putin foame acum! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Pfoooai .... daca eram la tine nici nu mai era nevoie sa-mi spui sa tac, ca taceam oricum si inghiteam tot din farfurie, poate si de pe platou :D Ce bine arata, imi ploua-n gura, nu alta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Aoooleuuu, acum la miezul noptii jur ca-mi ploua in gura. Arata delicios, yuuuum!!

    RăspundețiȘtergere
  9. ce fel arata!!! mi-e o pofta de mamaliga... as manca si cu ochii! tare bine arata si stiu ca e bun de te lingi pe degete!

    RăspundețiȘtergere
  10. Am facut si eu mai demult reteta asta, pentru ca m-a amuzat denumirea ei si e buna, buna de tot.

    RăspundețiȘtergere
  11. Arată tare bine, mi-e foameee.
    Am auzit, știam de ”taci și înghite” dar nu mai știu pe unde am mâncat.
    de făcut , nu am făcut niciodată, cred că voi încerca acum că mi-ai amintit de acest fel de mâncare rapid.
    Mulțumim!

    RăspundețiȘtergere
  12. Arata bine si cred ca-i delicioasa. N-am mancat asa ceva, cel mai aproape poate fi bulzul ardelenesc.

    RăspundețiȘtergere
  13. Trebuie sa fac si eu zilele acestea imi este tare dor si pofta.

    RăspundețiȘtergere
  14. Tac si inghit in sec, la cat de bine arata. Vai, ce pofta mi-ai facut.

    RăspundețiȘtergere
  15. Inghit in sec, ii zic lu mama poate facem si noi.

    RăspundețiȘtergere
  16. Era mancarea mea preferata! Acum doar inghit in sec pentru ca nu mai mananc lactate...dar le fac frecvent celor din familia mea :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Arata tare bine reteta asta si combinatia este exact pe gustul meu

    RăspundețiȘtergere
  18. Haha! Doamne, cat de bine arata! Uite ca mi-ai dat o idee buna cum sa impresionez musafirii ce vin in vizita :)

    RăspundețiȘtergere