miercuri, 3 octombrie 2018

Placinta cu aroma de toamna



  Placinta cu aroma de toamna!

  Ingrediente:
  -4 oua,
  -4 linguri zahar,
  -4 linguri de faina de grau,
  -100 ml.ulei,
  -250 gr.gem de gutui,
  -3 linguri peltea de gutui cu petale de trandafiri,
  -1 esenta de vanilie,
  -1 plic praf de copt,
  -2 linguri compozitie de ghimbir cu miere de albine,
  -1 lingura turmeric,
  -1 varf de cutit de sare,
  -300 gr.frisca lichida,
  -aparatul crock pot.
  Mod de preparare:
  -Se separa galbenusurile de albusuri si se pun la robot doar albusurile cu putina sare si se mixeaza pana se fac spuma.
  -Se pun galbenusurile cu zaharul si se miexaza separat cu mixerul,se adauga si uleiul,se pune totul intr-un vas mai mare,acolo va fi toata compozitia la final,se adauga esenta de vanilie,gemul de gutui,ghimbirul si se omogenizeaza.
  -Se pune faina de grau intr-un vas,peste ea se adauga praful de copt si turmericul,se amesteca si se toarna peste compozitia de galbenusuri si se continua mixarea pana la incorpoarea completa.
 -Se toarna albusurile spuma peste compozie si se amesteca usor cu o paleta de sus in jos.
 -Se pune hartie de copt in vasul de la crock pot si se toarna compozitia in vas,se pune capac si se fixeaza butonul la functia High pentru doua ore.
 -Se pune la robot frisca lichida si se mixeaza pret de 30 secunde.
 -Se scoate prajitura din vas cu ajutorul hartiei de copt,se lasa sa se racoreasca sise pune deasupra cateva linguri de peltea de gutui,se orneaza cu frisca.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta cu aroma de toamna,ceva absolut divin!
  Daca reteta mea de toamna din cadrul zilei #miercurea fara carne nu va este pe plac,va invit la Daniel  la un praz love :)





















2 comentarii: