marți, 30 octombrie 2018

Tocana de opintici



  Tocana de opintici-reteta de post!

 
  Ingrediente:
  -1 kg.opintici gata fierti,
  -4 cepe mari,
  -2 ardei,
  -5 rosii potrivite,
  -4 gogonele,(rosii verzi),
  -ierburi aromate,(rozmarin,oregano,maghiran),
  -1 lingura sare,
  -50 ml.ulei,
  -4 catei de usturoi.
  Mod de preparare:
  -Se curata buretii,se clatesc si se fierb foarte bine,apoi se clatesc in multe ape,se pot pune intr-un strecurator pentru a nu se pierde prin chiuveta,se toaca marunt si asteapata sa fie adaugati in tocana la vremea potrivita.
  -Se curata ceapa,se toaca marunt si se pune la prajit cu putin ulei,se adauga ardeii fideluta, gogonelele si rosiile felii,sare,ierburi aromate,se pune capac sa fiarba incet.Cand sunt fierte se adauga opinticii tocati,sare daca mai trebuie si se mai fierb pret de circa 10 minute,dupa care se opreste focul si se adauga usturoiul tocat,se amesteca,se pune capac si se lasa cateva minute sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.Se serveste cu mamaliguta si pentru doritori si smantana.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!









Un comentariu:

  1. Astazi am fost la piata sa cumpar bureti. Iti voi "fura" reteta. Sunt sigura ca este foarte gustoasa!

    RăspundețiȘtergere