miercuri, 24 octombrie 2018

Bors de varza cu carne de porc



   Bors de varza cu carne de porc:)

   Cand vine toamna si frigul te tine in casa,te apuci de gatit si gatesti cele mai bune delicii ale toamnei,azi vin cu un bors de varza cu carne de porc,o bunatate daca mai pui alaturi o bucata de mamaliga si un strop de smantana,dar merge si fara,merge oricum ca este buna si se da la mancat,doar sa fiti flamanzi si sa aveti pofta mare!

   Ingrediente:
   -1 varza,sa tot aiba 2 kg.,
   -2 kg.carne de porc,am folosit pulpa de porc fara grasime,
   -600 gr.costita de porc,fara prea multa carne,
   -500 gr.carnati de casa afumati cu lemn de stejar,
   -4 cepe mari,
   -6 morcovi,
   -1/2 bucata telina,
   -ierburi aromate,oregano,rozmarin,maghiran,
   -condimente de porc,
   -1 lingura mare de sare,
   -1 legatura de leustean,
   -1 gogosar,
   -300 ml.bors acru,
   -3 linguri pasta de tomate.
   Mod de preparare:
   -Se portioneaza,carnea,costita si se pun la fiert cu apa,se adauga varza tocata fideluta,cepele tocate marunt,morcovul taiat rondele,telina cubulete,gogosarul tocat,sare,ierburi aromate,condimentele de porc,se pune un capac si se fierb la foc potrivit,sa fiarba bine.Cu circa jumatate de ora inainte de a fi gata fiarta varza se adauga si carnatii taiati felii,se lasa sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile si cand sunt fierte se adauga borsul acru,pasta de tomate,se lasa sa traga cateva clocote si se opreste focul,apoi se adauga leustean tocat marunt si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu