luni, 22 octombrie 2018

Salau in dovleac placintar



   Salau in dovleac placintar!

   Ingrediente:
   -1 dovleac placintar,mare si frumos cat sa incapa in el doi pesti mari si frumosi,
   -2 bucati salau,cam asa sa tot aiba cate 500 gr.fiecare bucata,
   -4 cartofi potrivit de mari,
   -10 cepe baby,
   -1 capatana de usturoi,
   -1 lingura sare,
   -ierburi aromate,rozmarin,maghiran,oregano,
   -1/2 lingurita piper boabe,
   -1 mar.
   Mod de preparare:
   -Se taie capac la dovleac,se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri.
   -Se sareaza pestii,se condimenteaza cu ierburi aromate si se introduc in dovleac pe margini,in mijloc se pun cartofii taiati cubulete si amestecati cu sare,ierburi aromate si piper,se pune marul intreg in mijloc,se pune capac si se aseaza dovleacul intr-o tava.Se da tava la cuptor,la foc mare pentru circa o ora,dupa care se scoate capacul si se infinge o scobitoare in dovleac sa iasa surplusul de lichid din dovleac,se lasa inca vreo 10 minute sa se parjoleasca putin marul,apoi se opreste focul si se scoate dovleacul din cuptor.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un deliciu culinar de exceptie!
  Nota:
  Aveti grija sa nu gauriti dovleacul cand in scobiti,caci va curge lichid din el si se va arde dovleacul,coaja este tare si este ca invelisul unei oale sau tavi!













Un comentariu: