marți, 2 octombrie 2018
Zeama de peste
Zeama de peste:)
Ingrediente:
-2 kg.tacam de crap,(capuri si cozi),
-5 cepe mici,
-2 gogosari rosii,
-4 gogonele potrivite,
-500 gr.rosii,
-50 ml.ulei,
-1 lingura sare,
-200 gr.orez,
-1 legatura de leustean.
Mod de preparare:
-Se pun bucatile de peste la fiert cu apa si sare,se trag doua,trei clocote si se opreste focul,se scoate pestele pe un platou si se strecoara zeama,in ea se pune orezul si se pune iar pe foc,la foc potrivit.
-Se curata ceapa,se toaca julien si se pune la prajit cu putin ulei,se lasa sa se rumeneasca usor,se adauga apoi gogosarii taiati fideluta,se adauga morcovii taiati rondele si se pune capac pe tigaie sa fiarba la foc mocnit asa se vor patrunde si intrepatrunde gusturile.Se adauga gogonelele taiate fideluta si se fierbe totul.Cand sunt fierte se adauga si rosiile tocate felii fine,se lasa pe foc mic pana cand rosiile isi lasa zeama si totul are un gust si o aroma ametitoare,apoi se toarna compozitia peste zeama de peste,se mai trag cateva clocote si se opreste focul.Se presoara leustean tocat marunut,se pune cate o bucata de peste in castron si peste ea se toarna zeama de peste.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu