duminică, 14 octombrie 2018
Rasturnata cu dovleac
Rasturnata cu dovleac!
Azi vin cu o prajitura cu aroma de toamna,o adevarata armonie de culori si delicii!
Ingrediente pentru prajitura:
-8 oua,
-8 linguri faina de grau,
-13 linguri de zahar,
-500 gr.gem de dovleac,
-300 gr.felii de dovleac,
-1 lingura turmeric,
-3 plicuri zahar vanilat,
-2 plicuri praf de copt,
-200 ml.ulei,
-1 praf de sare.
Ingrediente pentru gemul de dovleac:
-1 dovleac asa cam de 2 kg.
-1 kg.zahar,
-1 lingura scortisoara macinata.
Mod de preparare pentru gem:
-Se curata dovleacul,se da prin razatoarea mare si se pune pe foc cu zahar si scortisoara macinata,se fierbe pana scade lichidul si devine un gem consistent.
Mod de preparare pentru prajitura:
-Se separa albusurile de galbenusuri,peste albusuri se pun sare si se mixeaza la viteza mare,pana se fac spuma.
-Peste galbenusuri se adauga 8 linguri de zahar si se mixeaza pana se obtine o pasta densa,peste ea se adauga uleiul,gemul de dovleac si se omogenizeaza bine compozitia.
-Intr-un vas se pune faina de grau,praful de copt,turmericul,se omogenizeaza si se adauga putin cate putin peste compozita de galbenusuri,continuand mixarea pana la incorporarea fainii.
-Se adauga albusurile spuma si cu o paleta se omogenizeaza compozitia,se amesteca usor de sus in jos sa nu iasa aerul din compozitie.
-Intr-o tava patrata se pune hartie de copt unsa cu putin ulei,se aseaza felii de dovleac si se presoara zahar vanilat.
-Intr-un tuci se pun 5 linguri de zahar si se lasa sa se caramelizeze,dupa care se toarna peste feliile de dovleac din tava.
-Se toarna compozitia peste feliile de dovleac si se da tava la cuptorul gata inclazit la foc potrivit pentru circa o ora,dupa care se scoate tava,se pune peste ea o tava si se rastoarna prajitura,se poate servi cu peltea de gutui.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu