duminică, 14 octombrie 2018

Rasturnata cu dovleac



  Rasturnata cu dovleac!

  Azi vin cu o prajitura cu aroma de toamna,o adevarata armonie de culori si delicii!

  Ingrediente pentru prajitura:
  -8 oua,
  -8 linguri faina de grau,
  -13 linguri de zahar,
  -500 gr.gem de dovleac,
  -300 gr.felii de dovleac,
  -1 lingura turmeric,
  -3 plicuri zahar vanilat,
  -2 plicuri praf de copt,
  -200 ml.ulei,
  -1 praf de sare.
  Ingrediente pentru gemul de dovleac:
  -1 dovleac asa cam de 2 kg.
  -1 kg.zahar,
  -1 lingura scortisoara macinata.
  Mod de preparare pentru gem:
  -Se curata dovleacul,se da prin razatoarea mare si se pune pe foc cu zahar si scortisoara macinata,se fierbe pana scade lichidul  si devine un gem consistent.
  Mod de preparare pentru prajitura:
  -Se separa albusurile de galbenusuri,peste albusuri se pun sare si se mixeaza la viteza mare,pana se fac spuma.
  -Peste galbenusuri se adauga 8 linguri de zahar si se mixeaza pana se obtine o pasta densa,peste ea se adauga uleiul,gemul de dovleac si se omogenizeaza bine compozitia.
  -Intr-un vas se pune faina de grau,praful de copt,turmericul,se omogenizeaza si se adauga putin cate putin peste compozita de galbenusuri,continuand mixarea pana la incorporarea fainii.
  -Se adauga albusurile spuma si cu o paleta se omogenizeaza compozitia,se amesteca usor de sus in jos sa nu iasa aerul din compozitie.
  -Intr-o tava patrata se pune hartie de copt unsa cu putin ulei,se aseaza felii de dovleac si se presoara zahar vanilat.
  -Intr-un tuci se pun 5 linguri de zahar si se lasa sa se caramelizeze,dupa care se toarna peste feliile de dovleac din tava.
  -Se toarna compozitia peste feliile de dovleac si se da tava la cuptorul gata inclazit la foc potrivit pentru circa o ora,dupa care se scoate tava,se pune peste ea o tava si se rastoarna prajitura,se poate servi cu peltea de gutui.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!


















 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu