duminică, 14 octombrie 2018
Pate de ficat de casa
Pate de ficat de casa!
Ingrediente:
-1 kg.ficatei de pui,rate,porumbei,toti din curtea si ograda mea,
-4 cepe mari,
-ierburi armoate,(cimbrisor,rozmarin,maghiran),
-1 lingura sare,
-50 ml.ulei,
-25 ml.coniac,
-200 gr.unt,
-1 lingura mare smantana.
Mod de preparare:
-Se curata ceapa,si se pune la prajit cu putin ulei,cand isi schimba putin culoarea asa cat sa devina translucida se adauga ficateii,se pune capac si se lasa la foc potrivit.Capacul are rol de a nu se arde ficateii si de a se fierbe inabusit.Cand sunt aproape fierti se adauga ierburile aromate,sarea si se lasa sa fiarba totul bine,sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.Cand sunt gata,se pun ficateii in strecurator sa se scurga surplusul de lichid si se mixeaza foarte bine,pana devin o pasta fina,se adauga untul si smantana si se omogenizeaza bine compozitia,se adauga la final si putin conicac,doar daca aveti si va place gustul,nu este neaparat.Se poate servi pe loc sau se pune la frigider si se serveste dupa cateva ore sau dupa placerea fiecaruia.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
O reteta delicioasa.
RăspundețiȘtergere