sâmbătă, 16 iunie 2018

Prajitura cu piersici si migdale trase in ciocolata




  Prajitura cu piersici si migdale trase in ciocolata:)

  Ingrediente:
  -12 oua,
  -12 linguri faina de grau,
  -12 linguri zahar,
  -6 linguri ulei,
  -1 plic praf de copt,
  -1 esenta de portocale,
  -1 plic zahar vanilat,
  -1 varf de cutit de sare,
  -1 kg.piersici,
  -100 gr.migdale trase in ciocolata,
  Mod de preparare:
  -Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se mixeaza la robot la viteza mare cu un varf de cutit de sare pana se obtine o bezea densa,dupa care se adauga zaharul putin cate putin continuand mixarea pana la topirea completa a zaharului.
  -Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta pana se obtine o pasta densa.Peste aceasta pasta de galbenusuri se adauga pasta de albusuri si se amesteca cu o paleta de sus in jos.
  -Peste faina se pune praful de copt,se omogenizeaza si se toarna peste compozitie,putin cate putin,se continua amestecarea usor pana la omogenizarea completa a compozitiei.
  -Intr-o tava se pune hartie de copt,peste hartie se pune compozitia,peste compozitie se pun felii de piersici si migdale trase in ciocolata,apoi se da tava la cuptorul incalzit pentru circa 50 minute,cand este rumena este semn ca este gata,se scoate tava de la cuptor si se pudreaza cu zahar vanilat din belsug.Se portioneaza dupa racirea completa.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!














15 comentarii:

  1. In afara de faptul ca arata foarte bine, cred ca este si foarte buna :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este foarte buna,gatesc pentru cei dragi eu nu am voie la asa bunatati1

      Ștergere
  2. Arată foarte bine și delicioasă prajitura. Pare și ușor de gatit, voi încerca și eu reteta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arată! Imi ploua in gura!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Yammy yammy cum arata prajituta asta... mi-ai facut pofta, Piersici am, ingrediente caut eu ... ma pun sa o fac si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  5. minunat! azi am vazut un migdal, nu un pomisor, un pom inalt cat un tei mare, plin de migdale, inca necoapte, nu am vazut inca asa ceva pana acum!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am si eu un migdal in gradina,dar nu a inflorit,sper ca la anul sa faca roade si la mine,l-am cumparat de la Dedeman,vecinii zic ca nu merg la noi insa am vazut pe youtube ca la moldoveni unul avea livada de migdali si castiga bine din ea.

      Ștergere
  6. Cât de bine arată prăjitura propusă de tine. Sper să găsesc piersci gustoase să încerc și eu acest desert.

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata delicios! Eu ma limitez la ce stiu: clatite simple si americane, ocazional cate o briosa ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Soacra mea pregateste destul de des aceasta prajtura! :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Prajitura arata absolut demential. Neaparat trebuie sa o incerc, asa ca am salvat reteta.

    RăspundețiȘtergere
  10. O, ce faina ideea mi-ai dat. Fac si eu azi o praji cu piersici ca mi-ai facut pofta :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Ai avut o idee excelenta de a pune acele bombonele umplute cu migdale.

    RăspundețiȘtergere
  12. Arată extrem de apetisant! Cred ca as putea sa mănânc singura jumătate de tava!

    RăspundețiȘtergere
  13. DUMITRASCU LACRAMIOARA21 iunie 2018 la 04:42

    Dupa cum arata sigur e foarte delicioasa!...si uosr de preparat,multumim de reteta!

    RăspundețiȘtergere