duminică, 24 iunie 2018

Alivanca cu jumari




  Alivanca cu jumari :)

  Ingrediente:
  -400 gr.branza de vaci dulce,
  -200 gr.branza de capra sarata,
  -100 gr.untura,
  -5 oua,
  -300 gr.smantana,
  -1 l.chisleac(iaurt),
  -500 gr.faina de malai,
  -3 linguri faina de grau,
  -1 lingura rasa bicarbonat de sodiu,
  -1 kg.jumari de porc.
  Mod de preparare:
  -Se pune intr-un vas branza de vaca dulce,branza de capra sarata,untura topita la temperatura camerei si se omogenizeaza compozitia.Se adauga ouale batute spuma,smantana,chisleacul,malaiul,faina de grau si bicarbonatul  de sodiu,se omogenizeaza bine compozitia ,se toarna intr-o tava in care s-a pus hartie de copt,se adauga jumarile in bucatele mici si se da tava la cuptor pentru circa o ora,se verifica cu o scobitoare daca nu se ia compozitie pe scobitoare este semn ca este facuta,se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca,apoi se poate taia.Se serveste simpla sau cu ketchup dulce sau picant,dupa gust si preferinta.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!









Un comentariu:

  1. Aghinitei Maria25 iunie 2018 la 03:35

    Gustoasa pare, Mihai (sotul meu) ar aprecia, dar pt. mine = prea grea si nu este indicata! Harnicuto, mereu postezi preparate gustoase! <3

    RăspundețiȘtergere