vineri, 1 iunie 2018

Tort cu fructe:)



  Tort cu fructe:)

  Ingrediente pentru blat :
  -6 oua de rata gotica,
  -6 linguri zahar,
  -1 esenta de rom,
  -6 linguri faina de grau,
  -1 plic praf de copt,
  -1 praf de sare,
  -100 gr.unt,
  -1 lingura mare cafea solubila.
  Ingrediente pentru crema:
  -800 gr.smantana,
  -4 linguri zahar,
  -1 esenta de portocale,
  -500 gr.visine ce au stat cateva zile in zahar,
  -250 gr.mascarpone.
  Pentru insiropat:
  -100 ml.sirop de visine.
  Pentru ornat:
  -visine,
  -capsuni.
  Mod de preparare pentru blat:
  -Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza mare,pana se obtine o spuma densa.Galbenusurile se pun intr-un vas cu zaharul si se mixeaza pana la topirea zaharului.Se unesc cele doua creme obtinute,se adauga esenta de rom,untul topit la bain-marie.
  -Intr-un vas se pune faina de grau,cafeaua solubila trecuta prin sita si praful de copt,se omogenizeaza si se toarna peste compozitie sub forma de ploaie,se amesteca usor cu o paleta de sus in jos,usor sa fie mereu aerata crema.
  -Se pune hartie de copt intr-o tava detasabila,se toarna compozitia si se da tava la cuptorul incalzit,la foc potrivit pentru circa 50-60 minute,depinde de cuptorul fiecaruia,dupa care se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
  Mod de preparare a cremei:
  -Se pune smantana la robot,se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine frisca suficient de consistenta,se adauga mascarpone,esenta si se continua mixarea pret de cateva minute.
  -Se taie blatul in trei foi,se insiropeaza cu sirop de visine ce a rezultat de la visinele tinute in zahar,se pune crema din belsug,se presoara visine fara samburi tinute cateva zile in zahar,se pune alta foaie de blat,se repeta operatiunea cu umplutura si visine,apoi se mai pune inca o foaie de blat,crema din belsug si se intinde peste tort.Se orneaza cu capsuni si visine proaspete.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu