duminică, 27 august 2017

Placinta cu carne



  Placinta cu carne:)

  Ingrediente pentru aluat:
  -600 gr.faina de grau,
  -200 gr.unt,
  -1 ou,
  -1 plic praf de copt,
  -150 ml.lapte dulce,
  -1 praf de sare.
  Ingrediente pentru umplutura:
  -1 kg.piept de curcan,
  -3 ardei grasi,1 rosu,1 galben,1 verde,
  -3 oua,,
  -400 gr.cascaval,
  -2 cepe,
  -1 praf de sare,
  -3 linguri ulei.
  Ingrediente pentru ornat:
  -1 ou,
  -seminte de susan.
  Mod de preparare pentru aluat:
  -Se pune faina intr-un vas,peste faina se pune praful de copt,praful de sare si se omogenizeaza.Se adauga untul la temperatura camerei,laptele dulce caldut,oul si se face un aluat suficient de tare,dupa care se da la frigider pana cand se pregateste umplutura.
 -Se curata ceapa,se toaca si se pune la prajit cu putin ulei,cand ceapa s-a rumenit se adauga pieptul tocat marunt si se prajeste pana cand se rumeneste frumos,se adauga ardeii tocati si se mai lasa pret de cateva minute cat sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile,apoi se opreste focul.Cand compozitia s-a mai racorit se adauga peste ea ouale batute spuma,cascavalul ras,sare dupa gust si se amesteca usor.
 -Se scoate aluatul din frigider,se imparte in doua bucati si se fac doua foi din care una este pusa intr-o tava in care s-a pus hartie cerata,se pune compozitia de carne,se mai pune si cealalta foaie de aluat,se unge cu ou batut,se presoara seminte de susan si se da la cuptorul incalzit,la foc potrivit.Cand se rumeneste este semn ca este gata,se scoate tava,se lasa sa se racoreasca si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!















9 comentarii:

  1. Nu am facut niciodata o placinta cu carne, insa arata delicios si cred ca e atat de buna!! Yummy!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata delicios. Placinta cu carne am mai facut pentru familie, dar nu din curcan.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici eu nu am facut pana acum placinta cu carne. Chiar nu stiu de ce. Probabil pentru ca atunci cand zic placinta ma gandesc automat la ceva dulce :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Atunci cand totul e din gradina ta nu are cum sa nu fie gustos

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am făcut niciodată plăcintă sărată, dar cred că i-ar plăcea soțului meu la nebunie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Uite ca de cand eram pustoaica mi-am dorit sa-mi fac singura placinte cu carne - mai tii minte? in alimentarile ceausiste se gasea ceva cu aceasta denumire, dar cu un amestec ciudat si gretos in ele - si o sa ma inspir din reteta ta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. imi aduc aminte de acele vremuri,unele chiar nu sunt amintiri placute!

      Ștergere
  7. Am facut placinta cu carne, dar numai cu foi din magazin, nu am incercat sa fac aluatul singura.

    RăspundețiȘtergere
  8. Era un restaurant in Galati unde facea o placinta cu carne de curcan absolut geniala. Eu n-am incercat nici o reteta pana-n prezent! Arata tare bine placintuta ta si poate o voi incerca si eu

    RăspundețiȘtergere