marți, 5 septembrie 2017
Prajitura Budapesta
Prajitura Budapesta:)
Ingrediente pentru foile negre:
-150 gr.unt,grasime 80%,
-3 linguri lapte dulce,
-100 gr.zahar,
-1 ou,
-1 plic praf de copt,
-50 gr.cacao,
-faina de grau cat cuprinde sa iasa un aluat suficient de tare.
Ingrediente pentru foaia galbena:
-4 linguri zahar,
-4 linguri faina de grau,
-4oua,
-6 linguri lapte dulce,
-1 esenta de rom,
-1 plic praf de copt.
Ingrediente pentru crema:
-700 ml.lapte dulce gata fiert si racit,
-3 linguri faina de grau,
-1 super esenta de vanilie,
-100 gr.unt,
-200 gr. zahar.
Ingrediente pentru glazura:
-100 gr.unt,
-4 linguri zahar,
-2 linguri cacao,
-2 linguri apa.
Mod de preparare pentru foile negre:
-Intr-o craticioara se pune untul,zaharul,laptele si se topesc pe bain marie,asa cam cat sa ajunga la temperatura camerei,apoi se toarna intr-un vas in care s-a pus faina de grau in amestec cu praful de copt si cacao.Se mai adauga un ou si se face un aluat suficient de tare.Se imparte aluatul in doua si se fac doua foi care se coc pe dosul tavii.Eu am pus hartie cerata cat tava,am intins aluatul direct pe hartie,am tras foaia pe dosul tavii si am dat tava la cuptor.Se coace la foc potrivit maxim 15 minute,se poate verifica rupand o bucatica dintr-un colt si daca este dura este semn ca foaia este gata.Se pun foile pe masa de lucru cu tot cu hartia de sub ele.
Mod de preparare pentru foaia galbena:
-Se pune la mixat ouale cu zaharul,se adauga faina in amestec cu praful de copt,laptele dulce,esenta de rom si se mixeaza foarte bine,dupa care se toarna in tava in care s-a pus hartie cerata,apoi se da tava la cuptor pentru circa 20 minute la foc potrivit.Se scoate foaia din tava cu tot cu hartie si se pune pe masa de lucru.
Mod de preparare pentru crema:
Se pune laptele dulce intr-o craticioara,se adauga faina de grau,zaharul si se mixeaza pana se omogenizeaza,apoi se pune la foc mic si se fierbe pana se obtine o crema densa,dupa care se opreste focul,se adauga untul,esenta,amestecand usor pana la omogenizare.
-Se pune pe masa de lucru o foaie neagra,peste foaie se toarna usor jumatate din crema,se pune peste crema foaia galbena,se toarna cealalta jumatate de crema si se pune ultima foaie neagra.
Mod de preparare pentru glazura:
-Intr-o craticioara se pune untul,zaharul,cacao,2 linguri apa si se fierb la foc mic pana cand apar bule deasupra,se opreste focul si se toarna glazura peste prajitura.Se da la rece si se taie cand se intareste,eu am taiat si cand inca era calduta sa vad daca merge si a mers,asta inseamna ca prajitura a iesit asa cum trebuie.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Vai cat de bine arata! Sunt sigura ca este si foarte gustoasa. M-as incumeta si eu sa o fac dar mi-e teama ca nu-mi iese.
RăspundețiȘtergereiti iese sigur,ia si incearca!
ȘtergereHmmmm ce buna trebuie sa fie !
RăspundețiȘtergerePrajitura asta trebuie incercata...
Brindusa drafa te rog sa corectezi la foaia galbena cantitatile: ai trecut zaharul de doua ori si ouale nu.Sper sa nu fie cu suparare...Pupici !
multumesc mult de atentionare,nu ma supar de ce sa ma supar?:))
ȘtergereHmmm, looking good! O sa iti fur si eu reteta! :D
RăspundețiȘtergereArata delicios! Ma mut la dvs!
RăspundețiȘtergereyammyyy..ce bine arata, nu sunt atat de sigura ca mi-ar iesi la fel de bine si mie :)
RăspundețiȘtergereexplicatie pe intelesul tuturor, o sa incerc si eu reteta!
RăspundețiȘtergereCred ca-i excelenta, dar oare o merge daca mai tai din unt? Am hotarat sa mananc mai sanatos si sa mai tai din grasimi si dulciuri, dar tot nu ma pot abtine.
RăspundețiȘtergeredoar daca bagi margarina si lasa ca untul nu ucide pe nimeni,organismul are nevoie de tot si toate cele bune sa functioneze bine:)
Ștergerenu m-am uitat sa vad cine a comentat insa mai mare rusinea,ai doar 30 de kile,pune mana si mananca sa mai pui ceva pe tine ca te da vantul jos :))))
ȘtergereVai de mine, cum arata!! Cred ace delicioasa, mie imi palc la nebunie prajiturile.
RăspundețiȘtergereCât de bine arată, nu am mai auzit despre această prăjitură, merită încercată la cât de bine sigur e si gustoasa!
RăspundețiȘtergereCred ca ti am mai zis ca in ultimul timp nu prea mai mananc dulciuri, ei bine, desertul tau chiar mi a facut pofta de ceva dulce.
RăspundețiȘtergereAcest moment este unul greu pentru mine :(( sunt la dieta si aceasta postare imi face rau!!!!
RăspundețiȘtergereahaha
Glumesc! Arata excelent! Nu sunt mare cunoscatoare de prajituri, insa pun pariu ca e gustoasa.
As incerca o adaptare a ei, sa pot manca si eu acum, dar pana in permite timpul sa gatesc, imi pun pofta n cui.
In week-end o incerc si eu, arata demential de bine! :D
RăspundețiȘtergereCat de bine arata! Incerc si eu sa ma ambitionez sa fac ceva dulce, dar n-am pornire!
RăspundețiȘtergereArata atat de apetisant. Imi place mult cum arata
RăspundețiȘtergereE prajitura preferata a lui fi-meu pe care i-o face maica mea, dar noi ii zicem televizor
RăspundețiȘtergereRecunosc ca am auzit de prajitura Budapesta, dar nici n-am gustat-o si nici n-am facut-o. Mie nu-mi plac cremele cu faina, dar as putea sa schimb chestia asta... ma gandesc.
RăspundețiȘtergereeste tare buna crema cu faina,initial am vrut sa o schimb dar am zis sa o fac exact asa cum o faceam acum 30 de ani si a iesit tare buna,asa ca voi mai pregati retete cu crema pe baza de faina.
ȘtergereAm vazut pozele pe fb si pot spune ca mi-ati facut o pofta!!! Pe unde ziceati ca locuiti? Sa vin in vizita :D
RăspundețiȘtergere