vineri, 17 februarie 2017
Piept de rata gotica cu sos si fidea:)
Piept de rata gotica cu sos si fidea:)
Ingrediente:
-1 piept de rata,
-100 ml. bulion de rosii,
-100 ml.vin rosu,
-1 plic fidelicios,
-putina sare,
- cateva boabe piper,
-cateva fire de cimbru,
-1 lingura miere de rapita,
-cateva fire de rozmarin.
Mod de preparare:
-Se deciocaleaza pieptul de rata,se cresteaza pe partea cu pielea,se sareaza,se condimenteaza si se pune la prajit intr-o tigaie pe partea cu pielea,se prajesc pret de cateva minute pe ambele parti,cam asa cat sa se rumeneasca frumos,apoi se ia din tigaie 2 linguri de grasime si se da tigaia la cuptor la foc mare,pret de cateva minute si se prajeste pe ambele parti.
-Se fierbe circa 300 ml.apa si cand colocteste se pune fideaua si se opreste focul,se lasa pret de cateva minute,apoi se amesteca usor.
-Cele doua linguri de grasime se pun intr-o oala micuta,se adauga o lingura de miere de rapita,vin,bulion de rosii si se fierb pana cand scade tot vinul.
-Se pun pastele pe un platou,peste paste se pun felii de pipet de rata si sos.Sa aveti pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ooo.arata super!sigur e foarte delicios!..bun,bun!
RăspundețiȘtergereTe cred si eu ca este un deliciu cu arta ta la gatit si cu rata bio! Yami!
RăspundețiȘtergereYamiiii ... ce bine arata. Cred ca a fost delicioasa.
RăspundețiȘtergereEu nu mananc rata dar recunosc ca reteta arata delicios.
RăspundețiȘtergereCe pofta m-ati facut! Incerc si eu aceasta reteta delicioasa care se face rapid.
RăspundețiȘtergereArata delicios, nu am mai mancat de ceva timp carne de rata insa chiar mi-ai facut pofta. Ma pun pe treaba!
RăspundețiȘtergereEu nu suport carnea de rata, insa sotul meu mananca si e mare fan al oricarui tip de carne. Nu neg ca arata delicios imaginile dvs. Sa va fie de bine!
RăspundețiȘtergereMiam, miam! arata foarte bine! Imi place carnea de rața, din pacate, nu stiu foarte multe retete Multumesc pentru acest preparat delicios!
RăspundețiȘtergereImi place foarte mult carnea de rata, dar nu pot sa mananc din pacate in cantitati foarte mari pentru ca imi face teribil de rau. Interesanta totusi reteta!
RăspundețiȘtergereImi place tare mult cum ai aseza pe farfurie!
RăspundețiȘtergereEu sunt vegetariana de multi ani, insa cred ca reteta poate fi adaptata daca inlocuiesti carnea cu soia
Nu cred ca am cumparat vreodata rata. Noroc de emisiunile culinare cae imi arata cum se face si cum trebuie sa fie. Iteresanta reteta
RăspundețiȘtergereNu stiu cum vine rața asta gotica, dar reteta imi place si ma gandesc ca poate fi adaptata si cu pui.
RăspundețiȘtergereUn deliciu! Imi place reteta, pare usurica de facut si adaptabila pentru orice tip de pasare.
RăspundețiȘtergereLa asemenea preparat cum sa nu ai pofta. Vin pe la tine si ce prind prin curte al meu sa fie, ca sa pot face si eu asa bunatate.
RăspundețiȘtergereImi place reteta propusa. Eu n-am indraznit sa fac rata pana acum
RăspundețiȘtergereÎn curând voi primi o rață de la părinți, e bine de știut unde găsesc retete!
RăspundețiȘtergerema cam feresc de rata pentru ca am auzit ca e cam grasa si nu ma prea omor dupa carnea de acest gen. dar ce ai facut tu aici...arata super!
RăspundețiȘtergere