vineri, 17 februarie 2017

Piept de rata gotica cu sos si fidea:)



  Piept de rata gotica cu sos si fidea:)

  Ingrediente:
  -1 piept de rata,
  -100 ml. bulion de rosii,
  -100 ml.vin rosu,
  -1 plic fidelicios,
  -putina sare,
  - cateva boabe piper,
  -cateva fire de cimbru,
  -1 lingura miere de rapita,
  -cateva fire de rozmarin.
  Mod de preparare:
  -Se deciocaleaza pieptul de rata,se cresteaza pe partea cu pielea,se sareaza,se condimenteaza si se pune la prajit intr-o tigaie pe partea cu pielea,se prajesc pret de cateva minute pe ambele parti,cam asa cat sa se rumeneasca frumos,apoi se ia din tigaie 2 linguri de grasime si se da tigaia la cuptor la foc mare,pret de cateva minute si se prajeste pe ambele parti.
 -Se fierbe circa 300 ml.apa si cand colocteste se pune fideaua si se opreste focul,se lasa pret de cateva minute,apoi se amesteca usor.
 -Cele doua linguri de grasime se pun intr-o oala micuta,se adauga o lingura de miere de rapita,vin,bulion de rosii si se fierb pana cand scade tot vinul.
 -Se pun pastele pe un platou,peste paste se pun felii de pipet de rata si sos.Sa aveti pofta dragilor!












2 comentarii:

  1. DUMITRASCU LACRAMIOARA17 februarie 2017, 08:50

    ooo.arata super!sigur e foarte delicios!..bun,bun!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te cred si eu ca este un deliciu cu arta ta la gatit si cu rata bio! Yami!

    RăspundețiȘtergere