vineri, 24 februarie 2017
Tort cu blat de ciocolata
Tort cu blat de ciocolata:)
Ingrediente pentru blat:
- 150 gr.ciocolata,
-150 gr.unt,
-1 plic zahar vanilat,
-1 plic praf de copt,
-7 oua,
-150 gr.faina de grau,
-1 varf de cutit de sare,
-150 gr.zahar pudra.
Ingrediente pentru crema:
-1 kg.smantana,grasime 30%,
-4-5 linguri zahar vanilat cu grad scazut de grasime,
Ingrediente pentru ornat:
-o portocala,
-ornamente din zahar.
Ingrediente pentru insiropat:
-200 ml. apa,
-2 linguri zahar,
-1 esenta de vanilie.
-Se mai folosesc fructe pentru umplutura,cum ar fi bananele sau orice aveti in casa si ciocolata.
Mod de preparare pentru blat:
-Se separa galbenusurile de albusuri.
-Se pune intr-o craticioara la bain marie,ciocolata,untul,zaharul si zaharul vanilat si amesteca usor pana se topeste zaharul,se opreste focul si se lasa sa se racoreasca,pana ajunge la temperatura camerei.
-Se mixeaza albusurile cu putina sare pana cand se obtine o pasta foarte densa.
-Se pune cicolata topita intr-un vas putin mai mare si se toarna peste ea albusurile spuma.
-Cu o paleta se incepe a se omogeniza compozitia,amestecand usor de jos in sus si din cand in cand se presoara faina de grau in ploaie,dupa ce a fost incorporata in ea si praful de copt si se continua amestecarea usor.
-Se toarna compozitia intr-o tava in care s-a pus hartie de copt si se da tava la cuptor,la foc potrivit,pentru circa o ora.Se inteapa cu o cobitoare pe mijloc,pentru a se verifica daca este copt,daca scobitoarea iese curata,inseamna ca blatul este copt,se scoate si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei,apoi se taie in felii,mie mi-au iesit patru felii.
Mod de preparare pentru frisca:
-Se pune la robot smantana,zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana cand se obtine o frisca tare,nu exagerati cu mixarea sa nu se faca unt.
Mod de preparare pentru sirop:
-Se pune apa la fiert cu zaharul si cand clocoteste,se opreste focul si se toarna esenta,se amesteca si se lasa la rece.
Se pune pe un platou o foaie de blat,se insiropeaza,se aseaza un strat de frisca,felii de banane,bucati de ciocolata si se continua pana cand se termina foile de blat.La ultima foaie,se insiropeaza,se pune toata frisca si se intinde in mod uniform peste tot tortul,apoi se orneaza dupa gust si preferinta.Sa aveti pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Buun,arata supeer!
RăspundețiȘtergereArata wow si cred ca este delicios. Si mie imi place sa fac prajituri dar cu cei mici prin preajma nu am nicio sansa. Multumim pentru reteta
RăspundețiȘtergereeste tare delicios!
ȘtergereNu refuz niciodata o prajitura cu ciocolata. Si ce frumos arata sub forma de inimioara. Am si eu o tava de tort in forma de inimioara si imi dau seama ca nu am folosit-o niciodata. Ah, ce bine ca mi-ai amintit de ea.
RăspundețiȘtergereastept si de la tine un tort in forma de inima!
Ștergereo feliuta chiar as vrea si eu :)
RăspundețiȘtergerecum sa refuzam ciocolata?
nu se refuza ciocolata!
ȘtergereCe delicos arata! Nu e greu de facut, cred ca ar trebui sa-l incerc si eu. Multumim! Sunteti o gospodina desavarsita!
RăspundețiȘtergeremultumesc de apreciere:)
ȘtergereArata super delicios. Mai prajituresc si eu, insa tort nu am facut pana acum. Poate e momentul sa incerc...
RăspundețiȘtergerese face mult mai usor decat ai crede:)
ȘtergereAoleuuuu, ce imi faci tu mie Brandusa. Arata ata de bine. Vin si eu la tine in vizita, mai ai putin tort? :)
RăspundețiȘtergeream pentru toata lumea!
ȘtergereUnde ai gasit tava? N-ai idee de cat timp caut forma de inimiora!
RăspundețiȘtergereSi imi place maxim cum ai ornat, asa de simplu si totusi de efect, pare fancy!
la un magazin,undeva unde se vand articole din plastic,costa doar 15 lei :)
Ștergerevai ce bine arata, imi vine sa-l mananc prin ecran si este si tematic cu dragostea din weekendul asta
RăspundețiȘtergereYummu, ce bine arata, de foarte mult timp nu am mai mancat un tort.
RăspundețiȘtergereTot am un eveniment in familie saptamana asta asa ca incerc reteta ta.
RăspundețiȘtergereImi e pofta!!!!!! :)) Arata foarte bine, felicitari!
RăspundețiȘtergereEra un timp cand preferam astfel de prajituri, insa de o vreme incerc sa caut prajituri fara coacere si fara oua sau lapte.
RăspundețiȘtergereCe frumos arata. Eu nu am facut niciodata ceva asa de complicat, dar cred ca e delicios.
RăspundețiȘtergereTare bine arata si e usor de pregatit, dar din pacate nu am forma de inima si am sa caut prin magazine.
RăspundețiȘtergereArata absolut delicios. Imi pare atat de rau ca nu am suficient curaj sa ma apuc si eu de torturi. Cred ca imi este teama de un esec
RăspundețiȘtergereN-as refuza o felie nici eu!
RăspundețiȘtergere