marți, 21 februarie 2017

Bors de peste cu ciuperci



  Bors de peste cu ciuperci:)

  Ingrediente:
  -1 kg.peste,de preferat din mai multe specii,
  -1 morcov,
  -1 ceapa,
  -2 linguri ulei,
  -2 linguri bulion de gogosari,
  -300 ml. suc de rosii,
  -bors acru dupa gust,
  -1 plic maggi fidelicios cu gust de ciuperci,
  -10 ciupercute,
  -1 legatura de leustean,
  -1 mix de gogosari,
  -sare dupa gust.
  Mod de preparare:
  -Se pune pestele la fiert cu apa si sare.
  -Se curata ceapa,se toaca si se pune la prajit,peste ceapa se adauga morcovul taiat rondele,ciupercutele taiate felii,un mix de gogosari si se prajesc usor,pana isi schimba culoarea si se intrepatrund gusturile,apoi se opreste focul.
 -Se scoate pestele din supa si se strecoara supa,se clateste oala si se pune supa la fiert,peste ea adaugand legumele prajite si se lasa sa fiarba pana cand legumele sunt patrunse foarte bine,apoi se adauga bulionul de gogosari,sucul de rosii,bors acru,sare daca mai trebuie si se mai trag cateva clocote,apoi se opreste focul.Se pune plicul de maggi fidelicios si se presoara cateava fire de leustean tocat marunt,dupa cateava minute se amesteca usor si se poate servi.Sa aveti pofta dragilor!
                                                                      







Un comentariu: