joi, 7 iulie 2016

Ardei umpluti-mancare de post



  Ardei umpluti-mancare de post:)

  Ingrediente:
  -1 kg.orez,
  -2 kg.ceapa uscata,
  -500 ml.ulei,
  -600 gr.pasta de tomate,
  -1 lingura sare,
  -1/2 lingura piper macinat,
  -1 plic soia granule,
  -1 kg,hribi,
  -1 canita de 100 gr.faina de porumb,
  -4 kg.ardei grasi.

  Mod de preparare:
  -Se curata ceapa si se prajeste in ulei,cand ceapa isi schimba putin culoarea se adauga peste ea pasta de tomate,se amesteca si se opreste focul.
  -Se fierb hribii,se spala si se dau prin masina de tocat carne.
  -Se pregateste soia dupa instructiunile de pe ambalaj.
  -Se alege orezul,se spala si se pune la fiert cu apa cat cuprinde,cand orezul absoarbe apa,se opreste focul.
  -Se pune intr-un vas,ceapa prajita cu pasta de tomate,hribii,soia,orezul,sare,piper macinat,o cana de faina de porumb,(faina de porumb are proprietatea de a lega compozitia),se amesteca si se umplu ardeii,dupa ce au fost curatati de seminte.Se pun capacele inapoi la ardei,se pune apa cat cuprinde peste ei,se pune capac si se dau la cuptor sau se fierb pe aragaz.Sa aveti pofta dragilor!







6 comentarii:

  1. Ce grasi ardei si chiar daca nu au carne, ai pus dragoste multa si sunt desigur SUPER!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar ieri am facut si eu ardei umpluti. Doar ca nu am putut renunta la carnita...
    Sincer, mie imi plac mai mult cei de post, dar ce ma fac eu cu carnivorul meu sot?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ador ardeii umpluți, de post sau nu sunt cei mai buni, cred ca mâine voi face și eu :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Dumitrascu Lacramioara7 iulie 2016 la 06:48

    da buni ...arata super...si cum maine e vineri...sunt bineveniti!

    RăspundețiȘtergere
  5. una di mancarurile mele preferate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Awww ce bunatate, mi-ai facut o poftaaaa, te pup <3

    RăspundețiȘtergere