luni, 18 iulie 2016

Turte coapte cu ceapa prajita-reteta de post



  Turte coapte cu ceapa prajita:)
   Reteta de post!

  Ingrediente:
  -1 kg.faina de grau,
  -1 cub drojdie,
  -100 ml.ulei,
  -1/2 lingurita sare,
  -2 legaturi ceapa verde.

  Mod de preparare:
  -Se cerne faina intr-un vas,peste faina se adauga drojdia stinsa cu putina sare si apa calduta,se adauga ceapa prajita si se framanta un aluat suficient de tare,dupa care se lasa la dospit ,pentru cel putin o ora.Se pune o tigaie de tuci sau o tabla foarte groasa pe foc,la incalzit,se imparte aluatul in 10 bucati si se intind cu sucitorul foi rotunde,care se vor coace,la foc domol.Sa aveti pofta dragilor!
 Ce vedeti pe langa turte sunt patlagele negre,culese din solarul meu si au un gust delicios:)







2 comentarii:

  1. Eu nu iubesc ceapa in mancare :D Sotul meu in schimb cred ca ar iubi aceste turte :)

    RăspundețiȘtergere