Ciulama de hribi:)
Vara asta este bogata in ploi si natura parca a renascut de mii si mii de ori si uite asa padurile sunt pline ce ciuperci ,care mai de care mai frumoase,mai bune sau mai putin bune.Trebuie sa fii cunoscator sa te aventurezi sa culegi si sa prepari ciupercile,insa eu ma pricep cat de cat si am dat iama in padure dupa hribi si alta ciupercute bune de gatit :))
Am preparat o manacare delicioasa din ciperci culese din padurea de la Cacica din judetul Suceava,acolo sunt mereu padurile pline cu ciuperci tocmai bune da gatit,insa aveti mare grija sa fiti imbracati corespunzator ,caci padurea este plina de pericole ce stau la panda in vegetatia bogata :)
ingrediente-
1kg.hribi,
300 ml.lapte dulce ,
1 lingura faina de grau,
500 gr.smantana dulce,
2 linguri maggi secretul gustului cu gust de legume,
1/2 lingurita de piper macinat.
2-3 linguri de ulei.
Se curata ciupercile ,se apala si se pun la fiert,sa fiarba bine,apoi se arunca apa ,se spala bine fiecare ciuperca in parte si se taie in bucati marunte.Curatam ceapa ,o tocam marunt si o punem la prajit pana se face aurie,apoi adaugam ciupercile taiate peste ea ,adaugam maggi secretul gustului,piperul macinat si lasam sa se patrunda cateva minute .Intre timp punem laptele dulce intr-un vas peste care adaugam faina de grau si mixam foarte bine si turnam apoi aceasta compozitie peste ciuperci mastecand intr-una ,adaugam si smantana si continuam mestecarea pentru cateva minute ,apoi oprim focul.Se serveste cu mamaliguta .Pofta buna!
Ciulamaua de hribi arata foarte bine,gustul vine de la sine!
RăspundețiȘtergere...arata foarte bine...si cred ca e si foarte gustos!!!!vreau si euuuu!!!...
RăspundețiȘtergereADOR CIULAMAUA DE HRIBI ESTE PRINTRE PREFERATELE MELE
RăspundețiȘtergereo reteta delicioasa mi sa facut pofta
RăspundețiȘtergere