Orez la cuptor cu afumatura!
Ingrediente:
-1 cana de orez;
-3 linguri de grasime de gasca;
-4 cani de apa;
-sare dupa gust;
-1 morcov;
-1 gogosar;
-2 cepe;
-2-3 linguri bulion-de-gogosari-cu-ierburi-aromate. ;
-1 vraf de cutit de piper macinat;
-1 lingurita oregano;
-1 varf de cutit de rozmarin;
-1 lingurita boia de ardei dulce;
-300 gr.carnati afumati de casa;
-300 gr.pastrama de porc afumata.
Mod de preparare:
-Se clateste orezul in cateva ape si se pune intr-un vas yena cu apa.
-Se toaca ceapa,morcovul,gogosarul si se prajesc putin in grasimea de gasca.
-Se toarna prajeala peste orez,se adauga,sare,condimentele,carnatii taiati felii,pastrama afumata,se amesteca usor si se da vasul la cuptor la foc potrivit,Se lasa la cuptor pana cand apa va cuprinde orezul.Se opreste focul,se scoate vasul din cuptor si se poate servi alaturi de muraturi,in cazul nostru castraveti murati.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Delicios!!!
RăspundețiȘtergere