Placinta din aluat fraged cu gem!
Ingrediente:
-800 gr.faina de grau;
-2 oua;
-150 gr.zahar;
-200 gr.unt;
-2 esente de vanilie;
-1 plic praf de copt;
-1 praf de sare;
-100 ml lapte dulce de capra.
Pentru umplutura:
-800 gr.gem de mere;
-200 gr.gem de prune.
Mod de preparare:
-Intr-un vas se pune untul la temperatura camerei,ouale,eu am pus un ou mare de gaina cu doua galbenusuri,zaharul,laptele,sarea si se mixeaza pana la incorpoare completa.
-Intr-un bol se pune faina de grau si praful de copt,se omogenizeaza si se adauga peste compozitia de unt.Se framanta aluatul si se imparte in doua bucati egale.Se fac doua foi.
-Intr-o tava dreptunghiulara se pune hartie de copt,peste hartie se pune o foaie de aluat,se aduga gemul de mere,apoi gemul de prune,se intinde peste toata foaia,se mai pune o foaie de aluat si se da tava la cuptorul incalzit deja pentru circa 50-60 minute.Dupa ce trece testul cu scobitoarea se scoate tava din cuptor si se presoara cu zahar pudra.Se lasa sa se racoreasca dupa care se portioneza si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Bun, foarte bun!
RăspundețiȘtergere