Bors de varza cu carne de porc la ceaun!
Ieri a fost o zi minunata de octombrie,a fost chiar o zi de vara,asa ca am zis sa profit de aceasta zi si sa fac ceva special,sa pregatesc o reteta de familie si am facut un bors de varza cum ne facea mama cand eram copii!Am ales aceasta varinata deoarece oasele erau foarte mari si era pacat sa le tai si oricum nu ar fi incaput intr-o oala mai mica!
Ingrediente:
-6-7 kg.oase de porc cu carne;
-3 kg.varza proaspata;
-500 gr.ceapa;
-300 gr.morcov;
-1 telina mare;
-3 vinete potrivit de mari;
-1 kg.ardei grasi;
-500 gr.gogonele;
-1 litru bors acru;
-2 borcane a cate 800 ml. suc de rosii;
- condimente:oregano;tarhon;foi de dafin;piper macinat;boia de ardei dulce;rozamrin;
-2 linguri sare;
-1 legatura de leustean verde;
-1 legatura de patrunjel verde;
-1 lagatura de frunze de telina;
-2 ardei iuti.
Mod de preparare:
-Se pune carnea in ceaun cu apa cat cuprinde,se aprinde focul si se fierbe pana cand apare spuma deasupra.Se spumuieste bine,dupa care se adauga varza data prin razatoare,legumele tocate marunt si o lingura de sare.Se fierbe totul la foc potrivit timp de vreo 4 ore,dupa care se adauga condimentele si se mai fierbe pana cand se dezlipeste carne de pe oase.Se scot oasele mai mari,se aduga suc de rosii,bors acru,sare daca mai trebuie si se lasa sa fiarba incet inca o jumatate de ora,dupa care se adauga patrunjel,leustean si frunze de telina tocate marunt.Se poate servi cu mare pofta.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta absolut delicioasa!
Bun, foarte bun!
RăspundețiȘtergere