duminică, 19 august 2018
Bulion de gogosari cu ierburi aromate
Bulion de gogosari cu ierburi aromate :)
De departe este cel mai bun bulion ce poate fi pus mai in toate mancarurile,cu gust special,culoare si arome ce dau pe spate si cei mai pretentiosi gurmanzi!
Ingrediente:
-20 kg.gogosari cu tot cu cotor si seminte,
-4 linguri sare,
-8 linguri zahar,
-ierburi aromate,(oregano,cimbrisor,amestec de ierburi cu boia).
Mod de preparare:
-Se taie gogosari in jumatati,se scot cotoarele,se taie in felii cam de 2-3 cm. si se dau prin masina de tocat carne.
-Se pune la fiert in vase mari,se adauga sare,zahar,ierburi aromate si se fierb pana ce scade surplusul de lichid.
-Se pune bulionul in borcane asa fierbinte de pe foc,asta dupa ce borcanele sunt puse pe chiuveta sa atenueze presiunea si sa nu crape borcanele,se pun capace si se dau la cuptor circa 20 minute sau pana ce se aude sfaraind in cuptor,se opreste focul si se lasa sa se racoreasca pana a doua zi apoi se pun la camara pentru vreme de iarna.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Sună excelent,mulțumesc pentru rețetă ! Se consuma ca atare sau în mâncăruri ?
RăspundețiȘtergereFoarte bun .....
RăspundețiȘtergere