miercuri, 15 februarie 2023

Piept de gasca in sos de mustar!

 

 

  Piept de gasca in sos de mustar!

 

  Ingrediente;

  -1 piept de gasca:

  -4 linguri mustar cu extract de vin;

  -1 varf de cutit de usturoi granulat;

  -1 varf de cutit de piper macinat;

  -1 varf de cutit de rozmarin;

  -1 lingurita sare.

  Mod de preparare: 

  -Se dezoseaza pieptul de rata si se fac doua portii.Se cresteaza partea cu pielea si se pune intr-o tigaie la prajit.Se prajeste cateva minute,pana cand se rumeneste pielea,cam cinci minute asa cat sa se topeasca grasimea.Se intorc bucatile pe partea cu carnea si se mai prajesc cateva minute dar de aceasta data la foc mic,pana cand se rumenesc.

  -Se face un sos din mustar,rozmarin,piper macinat,sare,usturoi granulat si se ung bucatile pe piept.

  -Se adauga in tigaie cam 250 ml.apa,se pune capac pe tigaie si se da tigaia la cuptor la foc potrivit.Eu am pus pe tigaie o alta tigaie cu fundul in sus,am pus hartie de copt,am pus o bucata de aluat si am facut o paine pe dosul tavii care a fost delicioasa si de aspect placut.Cand painea s-a copt am luat tava si am lasat pieptul sa se rumeneasca un pic.Se opreste focul,se portioneaza pieptul si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!



 


















 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu