miercuri, 22 februarie 2023

Paine la #miercureafaracarne!

 

 

 

  Paine la #miercureafaracarne!

 

  Ingrediente;

  -1 kg.faina de grau;

  -1 strop de sare;

  -25 gr.drojdie uscata;

  -50 ml.ulei;

  -550 ml.zer de capra;

  -3 oua.

  Mod de preparare:

 -Intr-un castronel se pune circa 100 ml.zer de capra caldut,drojdia uscata,putina sare si se amesteca pana cand se topeste drojdia.

  -Se pune faina de grau intr-un vas,peste faina se adauga doua oua,drojdia inmuiata si se incepe framantarea.Se adauga putin cate putin zer de capra si se continua framantarea pana se obtine un aluat suficient de tare.

  -Se adauga ulei putin cate putin peste aluat si se framanta aluatul pana cand se dezlipeste de pe vas.Se lasa aluatul sa se odihneasca pana cand isi dubleaza volumul.Cand este bine crescut se scoate aluatul din vas,se pe pune pe masa de lucru care a fost unsa cu ulei si se intinde aluatul cu ajutorul mainilor sub forma de foaie rotunda.

-Peste foaia de aluat se toarna putin ulei si se intinde pe toata foaia cu ajutorul mainilor,se taie cu ajutorul unui cutit,raza la cerc,se ruleaza,se face in podul palmei o bila mare care se pune intr-o tava rotunda in care s-a pus hartie de copt.Se lasa sa mai creasca putin,se unge cu ou batut si se da la cuptorul incalzit deja pentru circa 40-50 minute sau pana cand se rumeneste frumos.Va iesi o paine pufoasa si delicioasa.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din retetele de la #miercureafaracarne.

  Aceasta saptamana este saptamana de post in care se poate consuma lapte,branza,peste,asa ca va invit si la cate o placinta cu branza de capra.








Un comentariu: