luni, 28 iunie 2021

Sirop de trandafiri!

 

 

 Sirop de trandafiri!

 

  Ingrediente:

  -400 gr. petale de trandafiri de dulceata;

  -2 lamaii potrivit de mari;

  -2 kg.zahar;

  -3 litri apa.

  Mod de preparare:

  -Se culeg petalele de la trandafiri,se clatesc sub jet de apa rece intr-un strecator si se lasa la scurs.

  -Intr-un vas se pun petalele de trandafiri,apa si se fierb circa 30 minute,dupa care se opreste focul,se pune un capac pe vas si se lasa cel putin 12 ore sa se infuzeze.

  -Se scot petalele,se scurg bine de lichid si se arunca.Lichidul ramas se masoara si se pune in alt vas,sa fie cu gura cat mai larga sa poata sa se evapore usor la fiert.Se adauga zahar,lamaile felii.Lichidul va fi mai mult de 2 litri dar nu este problema,se fierbe pana scade sa ramana cam 2 litri sirop.

  Cand siropul este gata se scot feliile de lamaii,se arunca si se pune siropul pune in sticle sterilizate bine.Sticlele se pun pe chiuveta sa nu crape de la diferenta de temperatura,se infileteaza si se pun sub paturi,se lasa sub paturi pana la racire completa.

  Acest sirop este unul special,se foloseste ca topping la inghetate,se serveste cu apa plata sau minerala si este bun la copii mici care fac afte de la suzeta sau biberon.

  Pentru cei care stau la casa isi pot steriliza borcanele si sticlele,spalandu-le si lasandu-le cu gura in jos pe un prosop la soare,soarele puternic sterilizeaza usor si fara grija ca ar putea sa crape borcanele sau sticlele.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu