miercuri, 9 iunie 2021

Pasca cu urda si branza dulce

 

 

  Pasca cu urda si branza dulce!

 

  Ingrediente:

  -2 kg.branza dulce de vaca;

  -500 gr.urda de oaie;

  -500 gr. stafide aurii;

  -6 linguri de gris;

  -6 linguri de faina de grau;

  -1 esenta de rom; 

  -coaja de la o lamaie;

  -500 gr.smantana grasime 30%;

  -1 praf de sare;

  -10 oua pentru umplutura si doua pentru uns.

  Mod de preparare:

  -Se pune intr-un bol ouale,zaharul si se mixeaza.

  -Se pune branza si urda intr-un vas si se omogenizeaza.

  -Peste branza omogenizata se pun ouale batute si toate ingredientele mentionate mai sus si doar 300 gr.stafide,restul se pastreaza pentru ornare,se amesteca foarte bine pana se obtine o pasta omogena.

   -Intr-o tava se pune hartie de copt si peste hartie se toarna compozitia.Se niveleaza compozitia cu ajutorul unei spatule.

  -Se bat doua oua,se toarna peste compozitie si se orneaza cu stafide aurii.

  -Se da tava la cuptorul incalzit pentru circa o ora sau chiar mai mult la foc potrivit.Cam pana cand se rumenesc stafidele bine,dupa care se opreste focul.

  -Se poate portiona doar cand este rece,tot cand este rece se scoate pasca din tava.

  -Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si este pregatita pentru ziua de 10 iunie 2021,ziua Inaltarii Domnului la Cer.Va invit ca de obicei la masa la Daniel,el vine cu un meniu pentru o zi intreaga si minune de doua saptamani ne cam potrivim la preparate,azi sa fie cu branza!


 

 








 

 

Un comentariu: