Pasca cu urda si branza dulce!
Ingrediente:
-2 kg.branza dulce de vaca;
-500 gr.urda de oaie;
-500 gr. stafide aurii;
-6 linguri de gris;
-6 linguri de faina de grau;
-1 esenta de rom;
-coaja de la o lamaie;
-500 gr.smantana grasime 30%;
-1 praf de sare;
-10 oua pentru umplutura si doua pentru uns.
Mod de preparare:
-Se pune intr-un bol ouale,zaharul si se mixeaza.
-Se pune branza si urda intr-un vas si se omogenizeaza.
-Peste branza omogenizata se pun ouale batute si toate ingredientele mentionate mai sus si doar 300 gr.stafide,restul se pastreaza pentru ornare,se amesteca foarte bine pana se obtine o pasta omogena.
-Intr-o tava se pune hartie de copt si peste hartie se toarna compozitia.Se niveleaza compozitia cu ajutorul unei spatule.
-Se bat doua oua,se toarna peste compozitie si se orneaza cu stafide aurii.
-Se da tava la cuptorul incalzit pentru circa o ora sau chiar mai mult la foc potrivit.Cam pana cand se rumenesc stafidele bine,dupa care se opreste focul.
-Se poate portiona doar cand este rece,tot cand este rece se scoate pasca din tava.
-Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si este pregatita pentru ziua de 10 iunie 2021,ziua Inaltarii Domnului la Cer.Va invit ca de obicei la masa la Daniel,el vine cu un meniu pentru o zi intreaga si minune de doua saptamani ne cam potrivim la preparate,azi sa fie cu branza!
Hai ca ne completam reciproc, tot branza avusei si eu in meniu azi :)
RăspundețiȘtergere