miercuri, 30 iunie 2021

Nacreala cu spuma de pe zer!

 

 

  Nacreala cu spuma de pe zer!

 

  Ingrediente:

  -2 litri spuma de pe zer;

  -1 kg.cartofi noi;

  -200 gr.mazare;

  -200 gr.fasole verde;

  -2 morcovi;

  -1/2 radacina telina;

  -1 ceapa mare;

  -5 frunze mari de sfecla rosie;

  -1 manunchi mare de frunze de loboda rosie; 

  -1 manunchi mare de frunze de leustean;

  -1 lingura sare;

  -2 linguri bulion de gogosari;

  -2 linguri pasta de tomate;

  -2 ardei galbeni.

  Mod de preparare:

  -Se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert cu apa,se adauga mazarea,fasolea verde,ceapa tocata,morcovul, si telina fideluta,ardeii,sare,sare si se fierbe totul.Cand toate sunt fierte se adauga bulionul de gogosari,pasta de tomate,spuma de pe zer si se mai trag cateva clocote,dupa care se opreste focul si se adauga leusteanul,frunzele de sfecla rosie si frunzele de loboda tocate marunt.Se amesteca si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Dupa prepararea branzei de oaie sau de capra ramane zerul.Acest zer se pune la fiert si cand incepe sa fiarba,se formeaza o spuma,aceasta spuma se aduna si se foloseste la nacreala sau se bea pur si simplu.Aceasta spuma este foarte consistenta si contine multe vitamine necesare organismului.

 

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si va invit cu mare drag si la Daniel la masa.Ca de obicei el vine cu un meniu intreg!






  

2 comentarii: