marți, 15 iunie 2021

Drob de pui cu miel!

 

 

   Drob de pui cu miel!

 

  Ingrediente pentru 2 bucati drob:

  -2 kg.carne de pui(pulpe dezosate si piept);

  -organele de la un miel mare,circa 1 kg.;

  -6 cepe mari;

  -5 legaturi ceapa verde;

  -5 legaturi usturoi verde;

  -1 capatana usturoi;

  -3 linguri mari de smantana,grasime 30%;

  -10 oua pentru compozitie+10 oua fierte+ 2 oua pentru ornare;

  -1 lingura sare;

  -1 lingurita piper macinat;

  -1 lingurita oregano;

  -1 lingurita rozmarin;

  -1 lingurita boia de ardei dulce.

  Mod de preparare: 

  -Se da carnea de pui,4 ceape,capatana de usturoi prin masina de carne.

  -Se toaca 2 cepe mari si se pun la prajit in putin ulei,se lasa sa se prajeasca pret de 5 minute dupa care se adauga maruntaiele de miel si se lasa sa sa prajeasca pana se patrund,nu este necesar sa fie bine patrunse deoarece se vor mai gati si in tava.Se opreste focul,se lasa sa se racoreasca dupa care se dau prin masina de tocat carne.

  -Intr-un vas se pune carnea tocata de pui,ceapa tocata,usturoiul tocat,maruntaile de miel tocate,ceapa verde,usturoiul verde tocat la cutit,sare,condimentele,10 oua crude si se omogenizeaza compozitia. 

  -In doua tavi de cozonaci se pune hartie de copt si in fiecare tava se pune cate 1/4 din compozitie de carne,se pun in fiecare tava cate 5 oua fierte si curatate,apoi se adauga si restul de compozitie de 1/4.Se niveleaza bine si peste fiecare drob se adauga cate un ou batut,care se intinde cu ajutorul unei spatule sau a unei pensule,apoi se dau tavile la cuptor,la foc potrivit pana cand sunt gata.Cand sunt rumene este semn ca sunt gata.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!









 

 


 

  

  

Un comentariu: