sâmbătă, 23 ianuarie 2021

Desert Pavlova!

 

 

  Desert Pavlova! 

  Ingrediente pentru blat:

  -7 albusuri;

  -250 gr.zahar;

  -1 praf de sare;

  -1 lingura otet;

  -50 gr.amidon alimentar;

  -1 estenta de vanilie.

  Ingrediente pentru ornare:

  -500 gr.smantana;

  -5 linguri zahar;

  -2 portocale;

  -1 fruct Kiwi;

  -ornamente.

  Mod de preparare pentru blat:

  -Se pun abusurile in vasul de la robot,se adauga praful de sare,otetul si se mixeaza pana totul devine o pasta densa si lucioasa.Se adauga zaharul putin cate putin continuand mixarea.Dupa zahar se adauga amidonul putin cate putin si se continua mixarea,spre final se adauga esenta de vanilie,se mai mixeaza cam 30 secunde dupa care se opreste mixerul.

  Intr-o tava se pune hartie de copt,o forma rotunda fara fund si se toarna compozitia in forma,dupa care se scoate forma si se da tava la cuptorul incalzit,la foc mic pentru 90 minute,apoi se opreste focul si se lasa sa se raceasca blatul in cuptor.

  Mod de preparare pentru frisca:

  -Se pune smantana la robot,se adauga 3 linguri de zahar,se mixeaza pana obtinem o frisca suficient de tare.

  Mod de preparare pentru fructe:

  -Se curata doua portocale,se feliaza,se pun intr-o craticioara cu doua linguri de zahar si se pun pe aragaz la ochiul mic,se lasa sa fiarba,sa lase suc si apoi sa scada incat sa ramana putin suc,se opreste focul si se lasa sa se raceasca.

  Se scoate tava din cuptor,se pune blatul pe un platou,se orneaza cu frisca din belsug,portocale,felii de kiwi,ornamente.Se poate servi imediat.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

   










 

 

2 comentarii: