Briose cu gem de gutui si frisca!
Ingrediente pentru 12 briose:
-250 gr.faina de grau;
-3 linguri mari cu gem de gutui;
-3 linguri zahar;
-100 ml.ulei;
-100 ml.lapte dulce;
-4 oua de rata;
-1 plic praf de copt;
-1 plic zahar vanilat;
-1 praf de sare.
Ingrediente pentru ornat:
-300 gr.smantana cu grasime 30%;
-ornamente;
-2 linguri de zahar.
Mod de preparare pentru frisca:
-Se adauga zahar peste smantana si se mixeaza pana se obtine o frisca de o consistenta dorita,dupa care se pune la frigider pana la folosire.
Mod de preparare pentru briose:
-Se pun la robot ouale,zaharul,uleiul,laptele dulce si se mixeaza pret de cateva minute la viteza mare,in cazul meu la viteza 7,cea mai mare,dupa care se reduce viteza,la mine la viteza 2 si se adauga faina de grau in amestec cu praful de copt,sare,zahar vanilat si se mixeaza pana la incorporare completa.La final se adauga gemul de gutui si se mai mixeaza putin,sa zicem 30 secunde,dupa care se opreste robotul.
-Se pun baking cups(cupe de hartie) in formele de briose,se ia cu o lingura compozitie si cu o alta lingura se pune aluatul in cupe,dupa care se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa 20-25 minute la foc potrivit,aste depinde de cuptorul fiecaruia.Cand sunt gata se orneaza cu frisca si ornamente.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
-
MMMM bun bun ...arata super si usor de mancat !
RăspundețiȘtergereMie-mi ies pana la frisca. Smantana de o cumpar eu nu vrea nici cu politia sa se faca frisca.
RăspundețiȘtergere