marți, 5 ianuarie 2021

Rate umplute pe gratar!

 

 

  Rate umplute pe gratar!

  Ingrediente:

  -2 rate mari din ograda proprie;

  -2 morcovi;

  -1 lamaie;

  -1 portocala;

  -1 lingurita piper macinat;

  -o lingurita oregano;

  -1 lingurita cimbru;

  -1 lingurita piper de cayenne;

  -1 lingura sare;

  -500 ml vin rosu;

  -1 kg.cartofi;

  -1 capatana de usturoi;

  -2 linguri smantana.

  Mod de preparare:

  -Se curata ratele bine,fara a se portiona,trebuie sa ramana intregi,se pun condimentele intr-un vas,se omogenizeaza si se ung bine ratele.Se dau ratele la rece pentru circa 48 ore.

  -Se umplu ratele cu felii de lamaie, portocala,bucati de morcovi,catei de usturoi si se pun pe gratarul de la aragaz.Sub gratar se pune tava plina cu apa si se da drumul la cuptor la foc potrivit.Din cand in cand se mai adauga apa daca este nevoie,asta pana cand ratele se vor rumeni frumos.Cand apa se va evapora si va ramane doar grasimea de la rata se vor pune cartofii si se vor lasa pret de 30 minute pana cand se vor rumeni,apoi se va opri focul si se va pregati un mujdei de unsturoi din catei de usturoi,sare si smantana.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!



  








 

2 comentarii:

  1. Sodringa Lacramioara5 ianuarie 2021 la 06:52

    Sigur sunt gustoase, arata super bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Rata umplta cu portocale e febletea mea. Mai mancam prin oras la sarbatori, dar acum numai acasa ma pot bucura de asa delicatesa.

    RăspundețiȘtergere