Salata de opintici(ghebe) la #miercureafaracarne!
Ingrediente:
-500 gr.opintici gata fierti;
-2 oua;
-1 lingura de mustar;
-1 ceapa;
-200 ml.ulei.
Mod de preparare:
-Se dau opinticii prin masina de carne.
-Se fierbe un ou.
-Se pune un galbenus fiert si unul crud,se safarama cu o lingura,se omogenizeaza,se adauga ulei putin cate putin pana se obtine maioneza,se mai adauga o lingura de mustar in maioneza,este pentru gust bun si face maioneza mai moale,asa se foloseste mai putin ulei.
-Se curata ceapa,se toaca,se adauga peste buretii tocati,se adauga maioneza,putina sare,se amesteca si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
-Pentru #miercureafaracarne am pregatit si sarmale cu opintici,dar sunt inca la cuptor,le fierb circa 6 ore,am pregatit sucul meu de sfecla rosie si inca un suc din mar,susan,in,pulbere de papadie la care nu am mai facut poza.Daca ce am pregatit eu nu va e pe plac,va invit la Daniel la masa,ca de obicei el ne incanta papilele gustative cu bunatati cu influente mediteraniene.
Pentru sucul de sfelca:
Opinticile ce sunt, ciuperci?
RăspundețiȘtergeresunt bureti care ies toamna,poate la voi se numesc ghebe:))))
ȘtergereGustos si sanatos!
RăspundețiȘtergereFenomenale retetele tale, dar ar trebui sa spui intr-o paranteza ce sunt aia opintici. Eu, de exemplu, stiu pentru ca iti citesc des blogul, dar sunt convinsa ca ai cititori din alte zone ale tarii, care n-au habar ce sunt opinticii si maresc pozele ca sa-si dea seama.
RăspundețiȘtergereCum ma uit eu ca pisica la acvariu cand vad ca unii scriu ghebe si habar nu am ce sunt alea,multumesc mult de atentionare asa voi face cum imi sugerati.
Ștergere