sâmbătă, 17 august 2019

Piept de rata cu sos de mure



   Piept de rata cu sos de mure!

   Ingrediente:
   -1 piept de rata gotica,de tara;
   -200 gr.mure;
   -1 lingura miere de albine;
   -1 varf de cutit de sare;
   -1 varf de cutit de piper macinat.
   Mod de preparare:
   -Se dezoseaza carnea de rata,se cresteaza in forma de romb pe partea cu pielea,se sareaza,se pipereaza si se pune in tigaie la prajit cu partea cu pilea,se lasa cam 7 minute se se prajeasca si sa se rumeneasca frumos pielea dupa care se intoarce pe partea cu carnea si se lasa pret de 5 minute,apoi se baga la cuptor cu capac deasupra pentru circa 20 minute la foc potrivit.
  -Se pun murele in blender si se blenduiesc pret de cateva minute,se trec prin sita si se pun la fiert intr-o craticioara,se adauga o lingura de miere de albine,putina grasime de la piept si se lasa sa fiarba pret de cateva minute,dupa care se opreste focul. 
  -Se feliaza bucatile de piept,se pun pe un platou si se stropesc cu sos de mure,un adevarat deliciu culinar.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!


Un comentariu: