sâmbătă, 17 august 2019

Dulceata de ardei gabeni iuti



  Dulceata de ardei galbeni iuti!

  Anul acesta am pus mana pe un pachetel de seminte de ardei galbeni iuti,frumosi,micuti tip gogosari si am zis ca din ei dulceata as face sa vad diferenta de culoare,aroma fata de ardeii rosii lungi.Rezultatul a fost unul fantastic,dulceata a iesit foarte aromata,delicioasa,speciala!
  Ingrediente:
  -1500 gr.ardei galbeni iuti,gata curatati de cotoare si seminte;
  -10 ardei rosii foarte iuti;
  -4 boabe tonca,( o minunatie de arome,aroma de caramel cu vanilie);
  -1500 ml.otet de 9 grade;
  -1500 gr.zahar.
  Mod de preparare:
  -Se taie in cubulete mici gogosarii galbeni iuti,in proportie de 70%,30% se vor de prin masina de carne.Se dau ardeii rosii prin masina de carne dupa ce li s-au scos semintele si cotoarele.
  -Se pune intr-o oala mare,otetul,zaharul si se fierb pret de cateva minute,asta pana cand zaharul se topeste complet,se adauga ardeii tocati,putina sare,boabele de tonca macinate prin rasnita de cafea si se fierbe totul la foc iute pana cand surplusul de lichid scade si apar deasupra bule de aer,este semn ca a ramas doar siropul de zahar si dulceata este gata.Se opreste focul,se pune dulceata in borcanele si se pun sub paturi pana la racirea completa.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la au alt fel de deliciu culinar!










Un comentariu: