miercuri, 21 august 2019

Inghetata cu mure-#miercureafaracarne



  Inghetata cu mure-#miercureafaracarne!

  Ingrediente:
  -1 kg.mure;
  -1 kg.smantana 30%;
  -1 litru lapte dulce fiert si racit;
  -8 galbenusuri;
  -10 linguri zahar;
  -1 plic zahar vanilat.
  Mod de preparare:
  -Se pun murele la blender si se mixeaza,se dau prin sita si se separa de seminte.
  -Se pune smantana,laptele dulce,5 linguri de zahar intr-o cratita si cratita se pune la bain marie,se amesteca usor cu o paleta.
  -Se pun galbenusurile intr-un bol,5 linguri de zahar,zaharul vanilat si se mixeaza,dupa care se adauga peste crema de oua si se amesteca usor cu paleta pana cand  toate se incorporeaza si ajung la temperatura de 80 grade,apoi se opreste focul.
  -Se toarna crema de oua peste pasta de mure,se amesteca si se da la congelator pentru circa doua ore,dupa care se scoate si se amesteca cu o paleta de lemn,se baga vasul la congelator pentru alte doua ore,cand se scoate vasul si se amesteca iar cu paleta de lemn.Operatiunea amestecat inghetata se poate face de vreo 3-4x.Se poate servi dupa circa 6-8 ore.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si va invit la Daniel la masa,ca de obicei el ne rasfata doar cu bunatati.



Un comentariu:

  1. I¡¦ve study a small number of perfect products these. Absolutely worth
    bookmarking pertaining to revisiting. I'm wondering how a huge amount
    of effort you to develop the level of fabulous enlightening web-site.

    RăspundețiȘtergere