sâmbătă, 1 iunie 2019

Minitarte cu crema de vanilie Bourbon!



 Minitarte cu crema de vanilie Bourbon!

 Ingrediente pentru minitarte:
 -3 linguri untura,
 -1 ou,
 -250 gr.faina de grau,
 -2 linguri lapte dulce,fiert si racit,
 -1 varf de cutit de sare.
 Ingrediente pentru umplutura:
 -100 gr.unt,grasime65%,
 -125 gr.faina de grau,
 - 300 ml.lapte dulce,fiert si racit,
 -1 lingura zahar,
 -1 esenta vanilie,
 -3 plicuri zahar vanilat Bourbon,
 Mod de preparare pentru minitarte:
 -Se pune untura rece de la frigider intr-un bol,se adauga oul,faina de grau,putina sare si laptele dulce.Se framanta un aluat suficient de tare,dupa care se da la frigider pret de cateva ore.Este bine sa se framante aluatul seara si dimineata sa se prelucreze.
  -Se scoate aluatul din frigider,se presoara faina de grau pe masa de lucru si se intinde cu sucitorul o foaie de aluat grosuta,asa cam de jumatate de cm.,dupa care se decupeaza floricele cu ajutorul unei forme de inox in forma de floare.A se tine cont de marimea tavii de minitarte,forma de inox trebuie sa fie mai mare la diametru decat forma de minitarte.Se pun floricelele in tavite si se dau la cuptorul incalzit la foc potrivit pentru circa 15 minute,dupa care se scot si se lasa in tava sa se raceasca.
  Mod de preparare pentru crema:
  -Se pune intr-o craticioara untul,zaharul si zaharul vanilat si se lasa pe foc mic sa se topeasca,se adauga laptele batut impreuna cu faina de grau si se fierbe pe foc mic pana se obtine o crema densa ce se lipeste pe marginile craticioarei,dupa care se opreste focul se adauga esenta de vanilie,se amesteca bine si se da craticioara la frigider pret de cateva ore.Este bine ca craticioara sa fie acoperita cu o folie de ciolofan asa nu se va crea pojghita deasupra cremei si asa se va ingreuna trecerea cremei prin posh.
  -Se pune crema in posh si se umplu minitartele cu crema,dupa care se pot servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu