marți, 11 iunie 2019

Inghetata cu petale de trandafiri si creme anglaise



  Inghetata cu petale de trandafiri si creme anglaise!

  Ingrediente pentru inghetata-
  -70 flori de trandafir de dulceata,
  -1 plic sare de lamaie,
  -350 gr.zahar,
  -creme anglaise.
  Ingrediente pentru creme anglaise-
  - 8 linguri de zahar,
  -1 kg.lapte dulce fiert si racit,
  -1 kg.smantana cu grasime 30%,
  -8 galbenusuri de la ouale de gaina.
  Mod de preparare!
  -Se rup petalele de la trandafiri cu mana sau se pot taia cu un foarfec,se clatesc sub jet de apa rece intr-un strecurator si se lasa la scurs pret de cateva ore,dupa care se pun intr-un vas.Se adauga 350 gr.zahar si sarea de lamaie si se freaca pana se sfaramiteaza bine petalele si zaharul se topeste.Se pune vasul la frigider peste noapte si abia a doua zi se pot folosi.
  -Intr-o cratita se pune laptele dulce,smantana,4 linguri de zahar si se fierb la bain marie pana cand se omogenizeaza laptele cu smantana.
  -Intr-un vas se pun galbenusurile cu 4 linguri de zahar si se mixeaza pana se obtine o pasta densa care se toarna peste laptele si smantana din cratita.Se amesteca usor cu o paleta si se lasa la fiert pana se incorporeaza totul si crema obtinuta se lipeste de paleta.Cand treci cu degetul pe mijlocul paletei crema sa nu se uneasca.Atunci este semn ca este gata,se da deoparte pret de cateva minute sa se racoreasca.
  -Se scoate vasul de la frigider in care sunt petalele de trandafiri si se adauga peste creme anglaise,se omogenizeaza compozitia si se da vasul la frigider pentru circa doua ore,dupa doua ore se scoate vasul de la congelator,se amesteca totul si iarasi se baga vasul la congelator pentru alte doua ore.Se reia operatiunea amestecatul inghetatei din doua in doua ore de vreo 4x,asa inghetata nu va face ace de gheata,dar inghetata noastra oricum nu va face ace fiindca este din ingrediente naturale si de buna calitate.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o inghetata foarte aromata,aceasta inghetata ajunge sa sature un bloc intreg,asa cam vreo30 de persoane!Se serveste cu topping din siropul de la trandafiri.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu