luni, 14 aprilie 2014

Muschiulet impanat


pentru preparearea muschiuletului am folosit-
2 buc.muschiulet de porc a cate 1 kg.bucata
6 bucati morcov
4 bucati radacini de pastarnac,
4 bucati radacini de patrunjel,
1 caciulie de usturoi.
ierburi aromate,
condimente de porc,
sare dupa gust
6 bucati de carnati afumati
100 ml ulei
pentru salata de sfecla rosie am folosit-
5 bucati sfecala rosie,
50 ml.ulei de masline,
1 lingura de otet de mere,
un pic de sare dupa gust
o radacina de hrean
1. Pregatim cu grija muschiuletii facand gauri in ei pe lungime si introducem in ei morcovii,pastarnacul si patrunjelul,apoi pe latime facem mici gauri in care vom introduce cateii de usturoi.
2. intava punem ulei si facem un pat de ierburi aromate cu un pic de sare si asezam muschiuletii pe patul de ierburi,apoi ii invelim cu ierburi aromate,condimente si sare,ii invelim in folie de aluminu,eu am folosi o tava cu capac si dam tava la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc frumos.
3. Am invelit sfecla rosie in folie de aluminiu,fiecare separat si am asezat in cuptor la copt,se poate pune in tava mare de la aragaz in timp ce se fac muschiuletii asa vom economisi gaz si timp,cand intra furculita in sfecla rosie inseamna ca sunt gata,le scoatem si la curatam de coaja si apoi le dam prin razatoarea mica.
4. Prin razatoarea mica vom da si radacina de hrean,apoi amestecam sfecla cu hreanul ,cu ulei de masline,sare dupa gust si otet de mere.
5. taiem muschiuletul felii,asezam langa el salata de sfecla rosie si felii de lamaie.
 




 

Un comentariu: