Sotul meu adora acest fel de mancare,el o numeste "fasole a la Moromete"! :)
Fasole prajita cu bureti si castraveti murati!
ingrediente-
300 gr.fasole boabe,
2 cepe,
500 gr.bureti fierti (opintici),
1 lingura maggi secretul gustului cu gust de legume,
50 ml.ulei,
10 gr.piper macinat,
5 gr.boia de ardei iute,
5 gr.tarhon,
un ardei gras rosu,
un morcov,
un catel de usturoi.
Alegem boabele de fasole,le clatim cu apa rece si le punem la fiert,le
lasam sa traga un colocot si aruncam apa ,le clatim si le punem la
fiert,adaugam peste ele morcovul tocat marunt,ardeiul rosu tocat marunt ,piperul macinat,tarhonul,si boiaua de ardei
si le lasam sa fiarba la foc mic,asa vor fierbe mai iute decat le-am
lasa la foc mare.
Tocam ceapa marunt si catelul de usturoi si le prajim bine ,sa fie aurie si cand sunt gata adaugam fasolea fiarta ,buretii tocati marunt si maggi secretul gustului ,le mestecam bine si le lasam cam cinci minute sa fiarba sa capete gust,la final vom sfarama fasolea cu un tel si apoi oprim focul.Se serveste cu castraveti murati.Pofta buna!
ADOR RETETELE CU FASOLE USCATA O SA FAC SI EU
RăspundețiȘtergere