vineri, 4 aprilie 2014

opintici prajiti cu mamaliguta

Astazi am pregatit o reteta de post-bureti prajiti cu mamaliguta!
La mine in zona Moldovei li se zice opintici ,insa in alte zone se numesc ghebe!
ingrediente-
1 kg.opintici gata fierti,
1 ceapa,
50 ml .ulei,
4-5 catei de usturoi,
2 lingurite de maggi secretul gustului cu gust de legume,
200 gr.malai
un varf de cutit de sare.
Se curata ceapa si se pune la undit, se lasa pana cand se face aurie apoi adaugam buretii taiati feliute,adaugam maggi secretul gustului si 50 ml.apa si lasam sa fiarba incet pana se evapora apa ,asa buretii vor deveni gustosi.Curatam cateii de usturoi si facem din ei un mujdei,doar din usturoi putina apa si un pic de sare.
Intr-un vas punem cam 1 l.de apa la fiert cu putina sare si o lingura de malai si cand apa fierbe turnam in ploaie malai peste apa si mestecam intr-una sa nu se faca cocoloase ,cand se dezlipeste de pe vas  turnam mamaligauta intr-un vas uns cu ulei si apoi il vom rasturna pe platou .
Asezam apoi buretii pe langa mamaliguta si punem cu o lingurita mujdei de usturoi.Pofta buna!






4 comentarii:

  1. O RETETA DELICIOASA FRUMOASA SI FOARTE GUSTOASA

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Se putea cum sa nu dar asa a fost sa fie atunci cand am pregatit acest fel de mancare,imi cer scuze daca nu iti place insa sunt multi care folosesc acest condiment.

      Ștergere