sâmbătă, 22 septembrie 2018

Placinta cu branza dulce in aluat cu untura!



   Placinta cu branza dulce in aluat cu untura!

  O placinta tare buna,aspectuasa si usor de pregatit.Daca nu aveti untura este bine sa folositi si unt,este la fel de delicioasa!

  Ingrediente pentru alaut:
  -500 gr.faina de grau,
  -1 ou,
  -1/2 lingurita sare,
  -3 linguri de untura sau 150 gr.unt,
  -100 ml.lapte dulce.
  Ingrediente pentru umplutura:
  Am folosit doua tipuri de branza,am folosit branza de vaci dulce si branza de capra inghegata,se poate folosi doar branza de vaci,eu asa am avut in frigider,asa am folosit,se poate folosi si branza sarata,este la fel de delicioasa.
  -500 gr.branza de vaci dulce,
  -500 gr.branza de capra,
  -5 oua,
  -5 linguri zahar,
  -1 super esenta de rom,
  -1 lingurita rasa de sare.

Mod de preparare pentru alaut:
  -Se pune faina,oul,untura,sare,lapte intr-un vas si se framanta un aluat suficient de tare.
  -Se imparte aluatul in trei parti egale,fiecare parte se imparte iarasi in trei parti egale.
  -Se ia o bucatica si se intinde pe masa de lucru sub forma de foaie rotunda,se foloseste multa faina pe masa de lucru,foaia se pune deoparte presurata cu faina,se mai fac inca doua foi la fel si se aseaza una peste alta,deci sa fie trei foi de aluat una peste alta cu faina intre ele,apoi cu sucitorul se intinde o singura foaie,atat cat ne trebuie noua pentru masura tavii in care se va coace.Se presoara peste ea faina ,se ruleaza si se pune intr-o punga.La fel se procedeaza cu celelalte foi tot cate trei,deci la final trebuie sa iasa trei foi mari din cate trei foi mici.Daca nu v-am convins la scris le veti vedea in poze.Se pun cele trei pungi la frigider timp de o ora sau mai putin,apoi se scot si se incepe prelucrarea placintei.

 Mod de preparare pentru compozitia de branza:
  -Se pune branza de vaca framantata,ouale,branza de capra data prin razatoare,era prea tare sa o farimitez,zaharul,esenta si se omogenizeaza compozitia.

  Mod de pregatire a placintei:
  -Se pune in tava hartie de copt,peste hartie se pune o foaie de aluat,apoi jumatate din branza,alta foaie de aluat si restul de branza,se pune ultima foaie de aluat,se unge cu ou batut cu putina miere de albine sau zahar si se da tava la copt la aragazul incalzit deja ,la foc potrivit.Cand este rumena se poate scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca dupa care se feliaza.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!



















  

2 comentarii: