luni, 17 septembrie 2018

Bulete de cartofi cu cascaval



   Bulete cu cartofi si cascaval!

   Ingrediente:
   -1 kg.cartofi,
   -1 bucata praz,
   -1 capatana de usturoi,
   -2 linguri bulion de gogosari,
   -3 oua,
   -200 gr.sunca Praga,
   -1 lingurita sare,
   -1 lingurita oregano,
   -1 lingurita rozmarin,
   -1 varf de cutit de boia de ardei iute,
   -150 gr.cascaval afumat-produs de Romania,
   -200 gr.pesmet.
   Mod de preparare:
   -Se fierb cartofii in coaja,se curata si se paseaza ca pentru piure,se adauga prazul tocat fin,
usturoiul pasat,bulionul de gogosari,ouale,sunca de Praga data prin razatoarea mare,sare,oregano,rozmarin,boia de ardei iute,100 gr.pesmet si se omogenizeaza bine compozitia.Se ia cu mana cam o lingura de compozitie si se face o gaura cu degetul la mijloc,se pune un cub de cascaval,se acopera si se face o bila in podul palmei,este bine sa avem mana unsa cu ulei sa nu se lipeasca de maini,se da bila prin pesmet si se pune pe un platou.Se fac bilute pana la terminarea compozitiei.Intr-un ceaun se pune cam 800 ml.ulei la fiert si cand clocoteste uleiul dam drumul la bilute in ceaun,una cate una si ele imediat isi vor prinde crusta si se vor rumeni frumos,este necesar sa fie la fierbere uleiul altfel bilutele vor lua ulei mult,se vor crapa si va curge cascavalul din ele.Se rumenesc in doar cateva minute,se scot cu un strecurator si se pun pe un platou pe care s-au pus cateva servetele sa traga surplusul de ulei.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la asa delicii!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu